Are dreptate Mihai !
Prin "asa face toate" ma refeream exact la simptome & remediere.
Una este cand vorbim despre masini cumparate de noi si alta cand intra in discutie masinile cumparate SH.
Sa luam drept exemplu Foresterul meu: pana catre 150.000 km nu a cerut decat motorina, parbrizol, bucsi bara stabilizatoare si revizii.
Apoi a inceput sa cada cate una, alta ( mai intai ambreiaj si EGR, apoi bujii, apoi pivoti si semibielete, discuri de frana, rulmenti, mecanisme reglaj faruri, amortizoare Self Leveling, si la 185k km, trimufal, motorul !);
In ultimul an, de la schimbarea motorului, am avut doua revizii cu schimb de ulei, furtun intercooler si colier furtun turbina, semibielete directie, placute de frana, firul de la senzorul diferentialului spate ...
Acu', daca dadeam masina pana in 150.000 km puteam spune ca-i exceptional de fiabila !
Daca o cumparam la 150.000 km, in mod logic, puteam spune ca este o catastrofa !
Unde-i adevarul ?
PS: @Razvanos - sfatul meu de om batran:
Daca-ti place masina, stai putin respira adanc si fa-ti un plan dupa cum urmeaza:
- fa o programare pentru o verificare extinsa a masinii la un service dedicat ( mi-a scapat locatia ta, asa ca nu-ti pot recomanda du-te la "X").
Bine pregatiti si dotati sunt cei de la SMT Bucuresti si Auto Kino Brasov ( cu cei din urma am avut si eu de-aface si-i recomand).
Mai nou, si-a revenit Subaru si la Cluj prin Twin Motors.
La generatia ta de Forester se mai pricep si cei de la Trakia Sibiu.
Dar pentru o verificare serioasa si atenta recomda una dintre primele doua variante.
Dupa verificare, ti va prezenta o lista cu problemele identificate, solutiile de remediere si costurile aferente.
Apoi, cu lista in fata, iti faci socotelile si purocedezi la remediere.
Daca nu poti cu toate odata ( $$$), atunci le iei in ordinea gravitatii ( frane, directie, suspensii, lumini, motor, etc) sau in ordinea recomandata de catre cei care au facut verificarile.
Da, necesita o investitie de timp si bani, dar doar asa poti aduce masina in parametri optimi de functionare.
Daca vei continua sa carpesti pe ici pe colo, nu vei rezolva nimic cu exceptia unor frustrari crescande !
Parerea mea !
LE: Acum am vazut ca esti din Bucuresti si ai fost deja la Auto Kino pentru o verificare si o serie de interventii urgente. Si pare-se ca nu ai fost nemultumit.
De ce sa nu le mai faci o vizita pentru dignosticarea si, eventual, remedierea celor actuale ?