Am finalizat si cu noile difuzoare.
N-a fost asa simplu cum mi-am imaginat, in sensul ca a durat mai mult decat credeam si am mai intrat si cu pendularul intr-un deget.
Am inceput cu difuzoarele din spate, considerand ca e mai delicat, locul fiind ai mic, implicit rama.
Dupa ce am executat sablonl, am decupat in asa fel incat axele de simetrie ale noului cu vechiul difuzor sa se suprapuna.
Problema aici a fost ca difuzorul are 130mm diametru, si uricum l-as fi aranjat tot intra cate un mm in fiecare gaura de prindere pe portiera (cele trei gauri), Asa ca am chinuit niste suruburi cu cap inecat si pilit pe o latura ca sa nu vibreze in contac cu carcasa difuzorului.
Spre rusinea mea, nu am avut compas, asa ca am improvizat dintr-un betisor de amestecat rasini.
La partea de fire, am mufat cu papuci tata firele ce ieseau din difuzor, si le-am cuplat respectand polaritatea in mufa din usa. Am masurat polaritatea la fiecare usa si difera, nu e la fel in fiecare mufa! Nu mi-am mai batut capul sa gasesc o regula ci doar le-am identificat.
Foarte misto mi s-a parut faptul ca mufa din usa are o clema speciala pentru a prinde cablajul de usa in cazul in care nu se foloseste diful original (o sa va arat cand ajungem la partea fata.
aici se vede clipsul
La usile fata partea de sablonaraie a fost similara, poate chiar mai simpla pentru ca am avut rama mai permisiva ca dimensiuni.
Niste mediatoare duse intr-un triunghi echilateral si am aflat si centrul gaurii pentru dif.
Intre difuzoare si plexi am pus burete adeziv.
Acum ajungem la partea cu atinsul in geam cand e coborat. Geamul are un tampon de ghidare al carui surub sta amenintator catre magnet. Plexiglass-ul folosit a fost de 3mm, suficient cat sa stea la imita si sa nu atinga, dar eu am polizat acele suruburi ca sa fiu sigur ca nu se misca geamul si face zgomote.
Aici se vede cum se pozitioneaza mufa pe usa intr-o gaura patrata, special croita:
Ca paranteza, am observat ca fiecare geam are in partea de sus niste ghidaje, care au material cu perisor pe ele, cam uzate, existand un joc maricel acolo, asa ca am mutat suportii mai spre geam eliminand considerabil din joc.
Acestea fiind spuse, ma duc sa dau drumul la Radio Romania Actualitati