http://www.mishimoto.eu/subaru-forester-xt-turbo-silicone-hose-kit-04-08.html
E ciudat, că pe mishimoto.com kitul acesta http://www.mishimoto.eu/subaru-wrx-silicone-intercooler-hoses-06-07.html zice că-i pentru Forester XT.
I iz confused.
Be no more.
Primul link are furtunuri pentru radiatorul ala mare, dintre faruri. Raceste antigelul.
Al 2-lea are furtunuri pentru radiatorul ala mic, de shade pe motor si se vede prin economia de material din capota. Raceste... altceva.
Mai sunt:
-
intre filtrul de aer si turbo;
-
diverse;
- si altele, de exemplu mai vazusem la WRX pentru servodirectie, complet inutile.
Observatii:
- Mijimoto asta... o fi bun, dar lumea zice ca nu prea. Pe de alta parte nici Samco, al' mai scump si laudat, nu e tocmai stralucit uneori. Cand vezi "it might require triming" pe prospect, incepi sa-ti pui intrebari. Mai rau, cand dai o caciula de bani pe ele si vezi ca vin ca nuca-n tavan... mult mai rau. Totusi, silicoanele astea sunt produse de firme mici, probabil fara CTC, posibil fara normative de calitate, etc;
- totusi, furtunurile astea sunt mai bune ca fiabilitate. Spune-se. Alea originale de radiator cica mai au apucaturi si crapa. Daca iti scapa evenimentul, ajungi sa refaci motorul, mai putin sau de regula mai mult. Macar p-astea, eu le-as lua in calcul. Alea de pe admisie daca cedeaza, merge prost si lesinat. Si mai cedeaza, in special cel cu forma dubioasa si antene. Parte din furtunurile "diverse" crapa. Idem punct anterior;
- exista si alte furtunuri si furtunase din compartimentul motor care ar fi mers oferite ca alternativa siliconata. Dar nu sunt oferite;
- furtunurile siliconice, chiar si cele ieftine, sunt foarte scumpe, cand faci totalul te ia varteju'. Alegerea e a fiecaruia;
- daca esti noob, mergi pe OEM, e mai ieftin, se potrivesc mai bine, exista orice reper necesita schimbare, si, mai ales, nu-ti toci marunt creierii cautand solutia cea mai buna a silicoanelor, pretul cel mai mic, transportul cel mai ieftin, defectele cele mai mari. Rezista in jur de 10 ani se pare.
E doar o parere mai sus, nu neaparat una buna.