Salutare,
N-am mai scris demult, au trecut putin peste 4 luni de la achiztie si am mai cules cateva date si impresii despre masina.
Asadar,
Rulaj:
- ~ 4 luni
- ~ 6000 km
- ~ consum overall ~ 10%
- ~ consum daily use oras+centura+mult stat in coloana ~ 11-12 %
- ~ consum long trip (BV-Viena-Bratislava-BV ~ 2000 KM) fix 9% - condus regulamentar, pneuri de iarna
- non-autostrada - in functie de trafic si conditii atmosferice 100-110 Km/H
- autostrada : eu cruise control undeva 140 pe bord, ~127 real, sotia undeva la 115 real fara cruise control
Investitii/Amortizari:
- Vandut set jante OZ 17" + 25 mil RON -> motiv: comportament greoi al masinii, ?consum ridicat (nu s-a modificat nimic dupa ce am pus pe 15"), lipsa omologare roti 17" pt 1.5R
- Achiztionat cauciucuri vara Dunlop Blueresponse Sport ~10 mil
- Vizita AK 1: Verificare generala + Inlocuit ulei CV ~ 5 mil -> motiv: clasicul suierat al transmisiei (nu s-a imbunatatit nimic)
- Vizita AK2: Inlocuit rulment roata spate + Inlocuit lichid frana ~ 7 mil
In concluzie, sunt pe plus deocamdata
To do:
- Achizitie set extra de jante pentru rotile de vara
- Reparat/Inlocuit bara fata (m-am imprietenit cu spatele unui TIR la 5km/h intr-un moment de oboseala/neatentie, suficient cat sa strapunga bara )
- Vopsit laterala spate (o zgarietura pe aripa, de la fostul proprietar)
- Cel mai probabil inlocuit pivoti, bielete (s-au intensificat zgomotele la rulaj pe drumuri neamenajate, sau gropi/bumpere etc )
- Pe parte vizuala, singurul element de "tunning" daca pot sa-i zic asa pe care l-as adauga, ar fi o bara spate sport (cu deflectorul ala negru) .
- Si cel mai arzator, ar fi suieratul transmisiei, imi sta ca un pitic pe creier. Probabil nu e grav, cum au spus si cei de la AK, dar ma enerveaza groaznic.
Ca feedback general, o masina excelenta in ciuda lipsei de putere. Incep sa o cunosc tot mai bine, imi place tot mai mult, ma bucur ca mi se confirma niste teorii mai vechi si ma gandesc serios la o noua achizitie din gama Subaru (pe termen lung) .
Pana data viitoare, sa vina iarna !