Gata, l-am montat. Mai întâi impresiile...basul e ceva mai pronunțat și mai plin și operațiunea a fost foarte simplă. Sincer, cred că ar beneficia mult de un amplificator suplimentar micuț, de măcar 50w 2ohm ca diferența să fie wow. Nu e necesar vren filtru, pentru ca pare ca deja are, tweeterul nu se aude deloc. Care tweeter, are si reglaj pe el, btw(0-3db).
Revin cu câteva explicații despre montaj.
Pentru a schimba subwooferul, se desface capacul din plastic de deasupra prinderii telescopului, apoi ornamentul de la buza portbagajului si partial cel de deasupra lui. Apoi se poate scoate plasticul care inconjoara geamul. Eu am desfacut doar suruburile de jos si l-am "cracanat" putin, fara sa desfac si surubul de la centura, pentru a-l scoate de tot. La fel am facut si cu mocheta de pe peretele lateral, care are grila boxei, dupa ce am scos podeaua portbagajului in partea stanga. Boxa originala are 4 suruburi M6(cred), dintre care se pot refolosi doar 2 pentru ca JBL-ul are gaurile putin mai intr-o parte. Celelalte 2 suruburi se pun autoforante. In spatele boxei am acoperit gaurile spre stalpul stanga spate si de deasupra aripei spre fata cu vata de sticla(asta am avut la indemana...), dupa care am bagat vata de jur imprejur, la indemnul "meseriasului" care m-a ajutat. Bine inteles, aici se poate umbla cu dynamat si alte materiale mai "nobile"...
Boxa veche e cositorita de fire si are 70w la 2 ohmi. Am cositorit-o si pe asta noua.
Poza cu materialul de umplutura
Poza cu JBL-ul gata de montaj: