In alta ordine de idei, in weekendul prelungit am tras o scurta fuga pana in tara si inapoi.
Mersi frumos de răspunsuri. Dacă aș fi știut că ajungi în țară (și nu erai foarte departe de București), poate aș fi venit până acolo să văd și eu mașina. Când preconizezi că va fi următoarea vizită (cu mașina) în România?
Din păcate, în România nu este disponibilă varianta pe benzină pentru test drive. Și să cumpăr o mașină fără să merg cu ea înainte... este o decizie greu de luat.
Principala mea reținere în a achiziționa această mașina este dată de ce am citit/văzut în review-urile la Outback 2.5i, respectiv cuvinte/expresii de genul
not the driver's car,
underpower,
sluggish etc. și faptul că atunci când este încărcată cu oameni și bagaje te cam rogi de ea (în pante și depășiri), recomandarea fiind motorizarea 3.6R (care nu există în Europa).
Tot legat de asta, îmi spunea un amic mecanic care are un prieten cu un Outback din 2011 (2.5i, 167cp) că "nu știu cum au calculat caii ăia dar te calcă mașinile pe stradă cu mașina asta, atât de leneșă este". Desigur, poate că pe lângă cei 8cp în minus, respectiva mașină din 2011 avea ceva probleme dar și această caracterizare este cumva în linie - chiar dacă la extremă - cu ceea ce am citit despre acest motor.
Am extras mai jos două paragrafe dintr-un
review care mi s-au părut relevante pentru "neliniștea" mea principală:
Should the car be empty of the ever-judging family, and a winding road present itself, you can change the drive mode from ‘Intelligent’ to ‘Sport’, and tip the CVT into a ‘manual’ shift mode that changes the blue backlight on the instruments to a strange looking, yellow colour.
Don’t expect any Jekyll and Hyde change in the Outback’s personality though. There might be a slightly more engaging experience that is amplified by shifting gears with the steering wheel mounted paddles, but its largely a placebo. There are no ultra-sharp shifts nor exciting exhaust pops, though equally, there isn’t a prolonged elastic drone either.
Sunt realist, nu mă aștept la performanțe sportive dar sub nicio formă nu aș cumpăra o mașină de care să mă rog. De aceea, pe lângă aceste opinii sunt foarte interesat să aflu părerea celor care folosesc această mașină/motorizare.
Este sau nu leneșă? Începi să te rogi de ea atunci când este încărcată?Evident, răspunsurile cele mai bune (relevante pentru mine) le-aș obține în urma unui test drive, dar cum acest lucru nu este posibil, tot ce pot face este să aflu cât mai multe păreri/informații și să văd dacă converg spre o concluzie.