In alta ordine de idei, in weekendul prelungit am tras o scurta fuga pana in tara si inapoi. 
Mersi frumos de rãspunsuri. Dacã aș fi știut cã ajungi în țarã (și nu erai foarte departe de București), poate aș fi venit pânã acolo sã vãd și eu mașina. Când preconizezi cã va fi urmãtoarea vizitã (cu mașina) în România?

Din pãcate, în România nu este disponibilã varianta pe benzinã pentru test drive. Și sã cumpãr o mașinã fãrã sã merg cu ea înainte... este o decizie greu de luat.
Principala mea reținere în a achiziționa aceastã mașina este datã de ce am citit/vãzut în review-urile la Outback 2.5i, respectiv cuvinte/expresii de genul
not the driver's car,
underpower,
sluggish etc. și faptul cã atunci când este încãrcatã cu oameni și bagaje te cam rogi de ea (în pante și depãșiri), recomandarea fiind motorizarea 3.6R (care nu existã în Europa).
Tot legat de asta, îmi spunea un amic mecanic care are un prieten cu un Outback din 2011 (2.5i, 167cp) cã "nu știu cum au calculat caii ãia dar te calcã mașinile pe stradã cu mașina asta, atât de leneșã este". Desigur, poate cã pe lângã cei 8cp în minus, respectiva mașinã din 2011 avea ceva probleme dar și aceastã caracterizare este cumva în linie - chiar dacã la extremã - cu ceea ce am citit despre acest motor.
Am extras mai jos douã paragrafe dintr-un
review care mi s-au pãrut relevante pentru "neliniștea" mea principalã:
Should the car be empty of the ever-judging family, and a winding road present itself, you can change the drive mode from ‘Intelligent’ to ‘Sport’, and tip the CVT into a ‘manual’ shift mode that changes the blue backlight on the instruments to a strange looking, yellow colour.
Don’t expect any Jekyll and Hyde change in the Outback’s personality though. There might be a slightly more engaging experience that is amplified by shifting gears with the steering wheel mounted paddles, but its largely a placebo. There are no ultra-sharp shifts nor exciting exhaust pops, though equally, there isn’t a prolonged elastic drone either.
Sunt realist, nu mã aștept la performanțe sportive dar sub nicio formã nu aș cumpãra o mașinã de care sã mã rog. De aceea, pe lângã aceste opinii sunt foarte interesat sã aflu pãrerea celor care folosesc aceastã mașinã/motorizare.
Este sau nu leneșã? Începi sã te rogi de ea atunci când este încãrcatã?Evident, rãspunsurile cele mai bune (relevante pentru mine) le-aș obține în urma unui test drive, dar cum acest lucru nu este posibil, tot ce pot face este sã aflu cât mai multe pãreri/informații și sã vãd dacã converg spre o concluzie.