Salutare!
Stimați proaspeți colegi, cum nu am găsit un topic specific am să vă rog pe unii dintre voi să mă ajute în micile mele nelămuriri.
Aș vrea să vă anunț că încă nu am intrat în posesia vreunui Subaru dar marele meu vis este un Subaru Impreza 2006-2007, motor de 2000, 4x4 (dar bănuiesc că toate au) și factorul decisiv în alegere, să fie cu diferențial blocabil.
Spre rușinea mea nici nu știu exact modelele Impreza, dacă ceea ce vreau este sau nu WRX (dar am o bănuială că da)... Știu mai multe despre renumita tracțiune decât despre modelele Impreza
.... Dar am timp să învăț.
Așadar pentru început aș vrea să știu exact rolul acelei manete/schimbător de lângă frâna de mână. Nu sunt sigur dar nu cred că pot pune deocamdată o imagine.... Aș avea una în care se vede acea manetă. Oricum eu bănuiesc (pentru că nu am apucat să văd una de aproape) că ar fi un reductor de viteză. Ăsta știu cum funcționează. Dar poate nu e ceea ce cred.
A doua mică nelămurire.... unde se află butonul care blochează diferențialul? am observat pe net că ar fi un buton care are + și - - c. diff (control diferențial ?) . Dacă este acesta ce face la + și ce face la -. Poziția normală care este?
Altă chestie, modelele cu 4x4 au și diferențial blocabil sau doar anumite modele au dif. blocabil? Spun asta pentru că eu vreau să îmi iau o mașină care să aibe acest lucru și de când mă uit pe net nu toate au acest lucru declarat dar poate ele au. Din păcate la mine în oraș (Rm . Vâlcea) am văzut doar câteva Impreza (le poți număra pe degetele de la o mână) în mers pe stradă.
Și ultima chestie, la achiziționare ce ar trebui să „verific”, repet Impreza 2006-2007 (nu îmi plac modelele la design modelel nici dinainte nici după dar aste e opinia mea), berlina, 2000 cmc (de la 160 CP în sus), 4x4, diferențial blocabil.
În așteptarea unui răspuns, vă mulțumesc și vă salut.