Salutare!
Stimați proaspeți colegi, cum nu am gãsit un topic specific am sã vã rog pe unii dintre voi sã mã ajute în micile mele nelãmuriri.
Aș vrea sã vã anunț cã încã nu am intrat în posesia vreunui Subaru dar marele meu vis este un Subaru Impreza 2006-2007, motor de 2000, 4x4 (dar bãnuiesc cã toate au) și factorul decisiv în alegere, sã fie cu diferențial blocabil.
Spre rușinea mea nici nu știu exact modelele Impreza, dacã ceea ce vreau este sau nu WRX (dar am o bãnuialã cã da)... Știu mai multe despre renumita tracțiune decât despre modelele Impreza

.... Dar am timp sã învãț.
Așadar pentru început aș vrea sã știu exact rolul acelei manete/schimbãtor de lângã frâna de mânã. Nu sunt sigur dar nu cred cã pot pune deocamdatã o imagine.... Aș avea una în care se vede acea manetã. Oricum eu bãnuiesc (pentru cã nu am apucat sã vãd una de aproape) cã ar fi un reductor de vitezã. Ãsta știu cum funcționeazã. Dar poate nu e ceea ce cred.
A doua micã nelãmurire.... unde se aflã butonul care blocheazã diferențialul? am observat pe net cã ar fi un buton care are + și - - c. diff (control diferențial ?) . Dacã este acesta ce face la + și ce face la -. Poziția normalã care este?
Altã chestie, modelele cu 4x4 au și diferențial blocabil sau doar anumite modele au dif. blocabil? Spun asta pentru cã eu vreau sã îmi iau o mașinã care sã aibe acest lucru și de când mã uit pe net nu toate au acest lucru declarat dar poate ele au. Din pãcate la mine în oraș (Rm . Vâlcea) am vãzut doar câteva Impreza (le poți numãra pe degetele de la o mânã) în mers pe stradã.
Și ultima chestie, la achiziționare ce ar trebui sã „verific”, repet Impreza 2006-2007 (nu îmi plac modelele la design modelel nici dinainte nici dupã dar aste e opinia mea), berlina, 2000 cmc (de la 160 CP în sus), 4x4, diferențial blocabil.
În așteptarea unui rãspuns, vã mulțumesc și vã salut.