referitor la traseul mentionat de colegul wrangler:
plecarea din zona vatra dornei - panaci - drăgoiasa: pana aici asfalt. la drăgoiasa s-a terminat asfaltul si a ramas doar pietrisul, pana la glodu. de fapt a fost asfalt dar nu a mai fost reparat/reconditionat si s-a pus pietris. drumul bun totusi, nivelat, pietrele mici.
la glodu gasim indicator pentru destinatia cautată
,de fapt:
spre bilbor 14 km.
aventura aici a inceput, sa zic asa. circa 8 km de drum forestier cu pietre mici si medii, cum zicea colegul wrangler, portiuni de urcat cu inclinatie destul de mare (asa mi s-au parut mie), unele zone cu denivelari mai mari.
pe traseul de urcare am intalnit o skoda rapid (cred) cu motor de 1.2 (soferul a spus, nu stiu daca benzina sau diesel). se intorcea, a spus ca a renuntat intrucat pietrele sunt prea mari si panta prea abrupta.
foresterul a ajuns fara probleme aici :
urcarea dinspre glodu
coborare spre bilbor
pe traseul de urcare ar fi fost interesante cateva fotografii, dar nu am avut unde sa opresc si copilotul nu avea vizibilitate sau avea alte preocupari
. drumul serpuia pe marginea unei scaderi de nivel pronuntate (ca prapastie e cam mult spus)
traseul spre bilbor a fost mai domol, mai multe serpentine, marcat de 3/4 portiuni denivelate, datorita unor cursuri de apa.
pe masina am jante de 16 cu cauciucuri de vara.