agregatul a facut o vizita la SMT, pt un control sumar: frane, suspensii, articulatii.
rezultatele au fost urmatoarele:
suspensii fata stg/dr = 88% / 87%, diferenta este in parametri cica ?!
suspensii spate stg/dr = 91% / 91%
frane fata o diferenta de 12% intre roti, frane spate 7%; rezultatele de la testul de franare nu le-am prea inteles, dar mecanicul a spus ca sunt conforme si l-am crezut pe cuvant.
recomandari: inlocuit bucse bara stabilizatoare fata, bielete antiruliu fata, bucse tendoane spate, furtun radiator superior, si cel mai grav bec numar stg.
uitandu-ma pe oferta celor de la SMT, am inteles ca bucsele bara stabilizatoare fata sunt 2, bielete antiruliu fata 2, bucse tendoane spate 2.
dar prima nelamurire a aparut cand intr-o rubrica aparea bucse tendoane spate iar in alta bucse punte spate. intrebarea e: sunt unul si acelasi lucru sau sunt piese diferite ?
citind pe forum despre preturile practicate de SMT, m-am gandit sa solicit oferte de pret pt aceleasi reparatii si de la alte service-uri. nefiind familiarizat cu termenii tehnici/mecanici i-am folosit pe cei mentionati in constatare/oferta SMT.
si asa ceata a devenit mult mai groasa cu privire la nr. bucselor tendoane spate sau punte spate :
- o oferta facea referire la 4: bucsa mica tendon punte spate 2 buc, bucsa mare tendon punte spate 2 buc
- alta oferta : 12 !!!, impartite in 5 categorii; o categorie bucse tendon: 2 buc, celelalte 4 categorii bucsa tendon spate, 3 cu cate 2 buc,iar una cu 4 buc. initial am crezut ca aceeasi piesa a fost prinsa in oferta de mai multe ori din greseala, dar preturile difera intre categorii, deci cred ca s-a facut referire la piese diferite.
credeti ca puteti explica unui profan, pt cultura lui generala, cum sta treaba cu bucsele astea ?