Revenind la tichii de margaritar si cheltuieli de vanitate, am risipit o suma obscena vopsind un rand de jante si ratand cu desavarsire obiectivul propus.
Povestea e ceva mai lunga si complicata - ca orice lucru legat de masina asta - si are legatura cu caracterul disproportionat al franelor, din cauza carora singura optiune pentru roata de rezerva este una full size. Din acest motiv am 2 seturi de 5 jante iar una din jantele de rezerva, achizitionata acum vreo 4 sau 5 ani este noua, in culoarea originala Subaru - am cumparat-o in cutie si am tinut-o acolo pana saptamana trecuta.
Nu mi-a dat prin cap sa-i fac o poza iar acum este imposibil, caci incaltata cu un cauciuc 245/40/18 umple pana la ultimul milimetru compartimentul dedicat din portbagajul masinii, care n-a fost proiectat pentru aceste dimensiuni. Sa ma fereasca Cel de Sus de vreo pana caci nu stiu cum mai scot roata de rezerva de acolo.
Anyway, cam asta ar fi nuanta in care se prezinta janta (n-am gasit o poza mai acatarii):
Dat fiind ca cele 4 jante de vara erau deja julite am decis sa le reconditionez si, pentru ca mi s-a parut barbar gandul sa o sablez pe asta noua ca sa le pot vopsi pe toate 5 in aceeasi culoare, am incercat abordarea inversa - sa gasesc in universul nesfarsit al powder coating-ului o nuanta care sa coincida cu cea originala Enkei.
Sectiunea autohtona a universului nesfarsit al powder coating-ului este, de fapt, extrem de limitata asa ca nu am gasit nimic care sa aiba o vaga asemanare cu Subaru Dark Grey. In schimb, cei din Vitan (aka La Polonezu), dupa 2 saptamani de telefoane, au cedat insistentelor si au fost de acord sa mi le vopseasca cu pulberea pusa la dispozitie de mine. Desigur, la acelasi tarif la care ar fi vopsit cu pulberea lor.
Avand deschisa aceasta portita, m-am pus pe cautat si dupa 2 click-uri am ajuns pe vechea cunostinta numita Prismatic Powders, oprindu-ma la nuanta numita Lazer Black - care, judecand dupa toate tag-urile asociate, era fix ce-mi trebuia mie. Tinand cont si de faptul ca in e-mailul de confirmare a comenzii (culoare Lazer Black + lac Clear Vision) era mentionat la Product Order "Enkei Dark Grey 1", toate grijile mele au fost spulberate.
La 3 saptamani dupa comanda m-am prezentat la polonez cu pulberile iar dupa inca o saptamana cele 4 jante au fost gata.
Si n-au nimic in comun cu cea OE Subaru
In lumina potrivita si de la distanta optima e o culoare interesanta. Insa arata asa fix o zi dupa spalat si lustruit, dupa care se lasa prada invaziei prafului de frane, devenind un negru maroniu mat si banal. Motiv pentru care celelalte 5 jante, cele de iarna, vor fi vopsite direct in nuanta Ferodo DS 2500