Super nashpa experienta lui Alex !
Dupa cum s-a mai spus pe aici, sa-i spunem ca daca facea asa si nu altefel, daca ar fi luat benzina in loc de diesel, daca era alba nu verde ... etc nu mai ajuta cu nimic.
Din pacate, isi arata din nou valabilitatea dictonul din batrani: "Daca nu belesti ochii, belesti ..la !!"
Ce pot eu sa zic:
- NU TE GRABI !
Adica, nu lua o decizie la graba, sub influenta nervilor si dezamagirii produse de problemele intampinate.
Da, ai dat niste bani pe masina.
Da, a decedat imediat ce ai ajuns cu ea acasa.
Da, costa o multime de bani sa o repari.
DAR - pierzi la fel de multi bani sa o dai !
Asa ca, sfatul meu este sa stai linistit o vreme.
Sa iei in calcul toate variantele.
Sa faci o evaluare riguroasa a tuturor acestor variante cu tot ce implica ele.
Da, costa cateva mii bune de euro sa o refaci. Si da, este neplacut ca, dupa ce ai dat 8k euro pe masina sa mai trebuiasca sa dai inca 5-6-8k.
DAR:
In ipoteza in care vrei sa o dai la dezmembrari, nu cred sa primesti mai multe de 2000 Euro pe ea de la vre-un parc de dezmembrari.
Daca te apuci sa o valorifici tu, posibil sa scoti mai mult, dar, va dura ceva pana sa vinzi piesele. fara a omite faptul ca, pentru asta, ai nevoie de un loc in care sa o depozitezi, de acces la un atelier unde sa poti demonta piesele pentru care ai avea, eventual, comanda - si astea inseamna, totusi, niste costuri suplimentare.
Iar, daca ai nevoie de masina ACUM, ca sa iei altceva utilizabil, tot inseamna niste mii de euro de investit (peste ce ai dat deja pe Forester - bani pe care oricum nu-i mai recuperezi).
Asa ca, ma repet - NU TE GRABI !
Poate, dupa ce te linistesti, ai sa vezi putin altfel lucrurile.
Parerea mea este ca-i pacat sa arunci o masina care, odata rezolvat motorul, va fi practic noua si te va duce muulti ani si muuulte mii de km in confort si siguranta.
Fa niste calcule "la rece" si este posibil sa vezi ca, intr-un final, investitia in inlocuirea motorului nu ar costa cu mult mai mult decat varianta in care ai da-o la dezmembrari sii ai pune bani sa-ti iei o alta masina.
Parerea mea ( de om patit) !