Salutari.
Vin aici cu un feedback despre cauciucurile Michelin Crossclimate - un all seasons de la Michelin, cu review-uri bune.
Cauciucurile au trecut de a doua iarna dar, daca in prima iarna am fost extrem de incantat, situatia s-a schimbat dramatic in urmatoarea iarna. In primul an am intrat in zapada afanata, zapada mare, zapada batatorita de plug sau de alte masini si cam in orice situatie s-au comportat foarte bine. Fara surprize, masina statea pe drum si aveam siguranta.
Anul acesta, am ramas cu buza umflata pana si la urcari simple, gen pe zapada amestecata cu pietris. Pe o zapada batatorita nu am avut nici o sansa sa urc o panta mica, in fata mea erau alte masini (fara awd sau 4x4 care pareau sa nu aiba probleme). Pur si simplu cauciucurile nu mai au nici un fel de aderenta, desi nu sunt uzate. Presupun ca materialul si-a pierdut proprietatile, se intareste la frig si nu mai face fata.
Pe sosea (umeda sau uscata) situatia este OK - am aderenta, pot sa abordez curbele cu incredere, masina sta pe directie iar cauciucurile nu scartie. Dar orice inseamna putina zapada duce la mari emotii.
Concluzia - raman cu ele sezonul urmator (de vara) si in toamna sunt cu ochii dupa dedicate de iarna. Sa vedem ce mai apare pana atunci
Voie buna!