Buna ziua,
Sunt fericitul nou posesor al unui Impreza WRX model 2004. 118.000 km la bord.
Ambreajul a fost schimbat la 111.000, deci o grija mai putin.
Acuma, micile defectiuni observate in cele 4 zile de cand o am:
1. lacul de pe capota dus in anumite portiuni din cauza pietricelelor. Sper ca dupa ce ii fac actele si CASCO, sa o pot rezolva pe asigurare.
2. lacul de pe hood-scoop e si el un pic dus. Mai problematic e faptul ca tumburusul din mijloc e usor rupt. La viteze mari, suiera. Dar pana in 120-130,viteza normala de croaziera, si daca nu trec pe langa un tir, toate bune si frumoase. Nu stiu acum daca este sau nu caz de CASCO acest lucru. Cand duc constatarea pt capota, ar trebui si hood-scoop-ul sa intre acolo. Presupun.
3. Se scurge pe undeva apa la portbagaj. My guess: chederul. in partea stanga. Guess-ul celor de la SMT: garnitura de la eleron. Insa nu se vede ca s-ar fi scurs apa pe-acolo.
4. Cand am facut verificarea tehnica la SMT, am constatat ca nu mai am ulei in motor, joja fiind aproape uscata. placutele de frana sunt noi, filtrele noi, revizia facuta la 115.000. Se pare ca la ulei au uitat. in 3000 de km nu se duce uleiul, si de curs nu curge, iar urme ca ar manca ulei in mod exagerat, nu sunt. concluzie logica: cineva va fi strans de gat
Insa ce m-a socat, a fost pretul exorbitant pt un litru de ulei! 75 lei fara TVA. Sincer acuma, imi luam Mobil 1, 4 litri la acei bani. Insa am citit ca la Subaru se recomanda ulei Motul. Asa ca va intreb: ce este mai recomandabil? Eu acuma am 5W30 de la Subaru. Ma gandesc sa raman pe 5W30 intrucat iarna trecuta a fost dezastru. N-as vrea sa ma trezesc ca nu rezista uleiul la temperaturile joase care le vom avea iarna aceasta.
5. Ce cauciucuri de iarna recomandati, si pe ce jenti? As merge pe jenti de tabla, ca la orice alta masina, insa n-am vazut niciodata Subaru cu jenti de tabla pe timp de iarna. Ciudat :-?? Momentan pe vara, am cauciucuri Pirelli P6000, 225/45R17, 91 Y.
6. Azi cand sa verific nivelul uleiului si sa ridic capota, am observat la cablurile de la sigurante din stanga jos, o mufa verde care nu este legata nicaieri. Farurile merg toate, geamurile electrice toate, inchiderea centralizata, dvd-playerul. cam tot merge perfect, asa ca nu-mi dau seama de unde vine conectat acel cablu. Poate daca fac poza o sa fie mai edificator?
7. Ce pot schimba de unul singur, ca sa nu mai imi bat capul ca cineva ma jecmaneste la service?
Oricum, Auto Kino Brasov scrie pe masina de-acum incolo. Insa pana nu am CASCO si cauciucuri de iarna, nu stiu cum o sa fie vremea pe valea prahovei sa ajung acolo.
8. Cei de la SMT au recomandat sa schimb bieletele spate-fata si bucsele de la bara stabilizatoare. O sa conduc cu grija pana ajung la Brasov sa aflu verdictul lor. Cele care necesita schimbare rapida, ar fi bucsele fata.
Cam atat pt acum, sper ca nu v-am deranjat,
Tudor