Marime minima offset jante(ET).Jante de Volkswagen pe Forester.Jante de 18 ".
Subaru club Romania

Marime minima offset jante(ET).Jante de Volkswagen pe Forester.Jante de 18 ".

As avea o intrebare legata de jante.Pe mai multe site-uri am citit ca dimensiunea jantelor pentru Subaru Forester(modelul din 2006 2.0 X ) este 5*100 ,acestea avand dimensiunile pentru offset intre 38 si 48(nu sunt sigur ca asa este).
Insa pe mai alte site-uri am observat ca jantele de Vw Golf 4  ar fi compatibile cu Foresterul,chiar daca au offsetul de 35.A incercat sa faca acest schimb de jante?Stiu ca risc sa imi stea un pic mai iesite jantele,dar asta nu ar fi o problema.(cred)
De ce m-am orientat pentru jantele de Golf?Pentru ca nu stiu cat timp voi mai tine masina asta si nu are rost sa bag bani multi in ea acum.Insa in jur de 400-500 de euro merita pentru un upgrade de efect+ca as vrea sa cumpar cauciucuri noi,care ar costa cel putin inca atat.
As dori sa gasesc niste jante pe 18".Cred ca ar arata destul de bine pe masina.Mai are cineva jante pe 18 montate pe Forester?

Mi-ar fi de folos daca cunoasteti locuri(site-uri,centre de dezmembrari),unde pot gasi jante potrivite pentru masina mea la mana a doua sau la preturi decente.

Multumesc pentru raspunsuri ;D

celalalt

Mai rasfoieste prin forum,pentru ca vindea Dani Gugu doua seturi de jante la 300 de euro,dar pe 17''.Mai mult nu prea recomand.O sa simti ca masina e grea si ca pleaca ca dacia de pe loc.Iar cele de VW ,daca intra pe disc,nu au de ce sa te incurce.E vorba de diametrul de centrare...

malakay

• *
  • 4765
  • IMPREZA GC8
    • www.proalex.ro
eu am avut jante de golf 4 pe 16 de iarna ... si au mers fara probleme ...
p.s am si eu un set de jante wrx 17'' de vanzare
Straights are for fast cars, corners are for fast drivers. - Colin McRae

Uite >>aici<< un site unde poti afla multe detalii despre dimensiunile rotilor si daca se potrivesc, cat si despre ce dimensiuni de anvelope pot fi puse pe niste jante mai mari/cu ET diferit.

Btw, celalalt am mers cu masini cu jante de diferite dimensiuni, aceasta dimensiune nu afecteaza direct modul in care percepi demarajul/viteza, dimensiunea rotii e cea care comteaza, daca imperechezi o anvelopa mai skinny pe o janta potrivita de 18" nu o sa observi diferente in sensul ala - vor fi altele care se simt in schimb, atat pozitive cat si negative :)
Because Subaru, thats why.

AlexT

Readuc thread-ul la viața.
Am văzut ca pe Forester SH specurile la roti pentru STI sunt de 245/45/18 8j et 43.
Am căutat ceva jante second mai bune dar pe 18 8j cu et 43 nu prea găsești, ce sunt multe pe piața sunt cu et 35.
Aici cred ca sunt 3 probleme:
1. E posibil sa atingă in aripa fata sau spate?
2. Din cauza ca et-ul este mic și janta scoasă înspre exterior e posibil sa pună mai multă presiune decât cea din "specs" pe rulmenți și sa apăra uzura prematura
3. Tot din cauza ca janta e scoasă in afara e paosibil ca geometria suspensie sa fie schimbată și chiar dacă rulezi roti mai late mașina sa nu stea chiar așa de bine pe strada la limita.

Dacă este cineva pe forum care are experienta cu et mai mic de 43 va rog sa împărtășiți aici.
De asemeni orice link sau informație m-a poate ajuta sa decid dacă sa m-a încurc cu jante cu et de 35 sau nu este binevenita.

PS: Sărbători Fericite la toată lumea de pe forum!

« Last Edit: December 26, 2016, 19:47:51 PM by AlexT »
Forester XT - 2009

BOXER

• *
  • 2352
  • +
Oficial ai maxim 18" cu offset 48.
Ar exista si o varianta de 19 cu ET45 dar nu sunt sigur ca este recomandata de Fuji. Capacul central are sigla Subaru dar janta se pare ca este produsa de o fabrica europeana de trompete, tamburine si brelocuri.
La XT ai PCD 100, la STI ai 114,3.

ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

AlexT

Informațiile de 8j et 43 r18 le-am luat de aici http://www.wheel-size.com/size/subaru/forester/2009/ unde scrie ca pe foresterul jdm e pus 245/46/18.
Ce am găsit jante acceptabile noi ar fi jr3 de aici http://jr-wheels.com/towar.1950.japan.racing.jr3.18x8.et40.5x100108.gun.metal.html
Forester XT - 2009

MihaiFlorescu

• *
  • 14035
  • Life is too short to drive a boring car!
Vezi ca wheel-size.com are dimensiuni de SUA. De exemplu la outback la mine dau latimea 225 in loc de 215 si mai au in echipare un set diferit de jante care nu sunt in Europa.