Salut,
De 4 zile sunt mandrul posesor al unui STI de 2009, varianta hatch. Masina a fost luata la 49.000km, totul stock, verificari facute de @Muttley (pentru referinta in caz ca o sa crape ceva). Aparent totul in stare foarte buna, uzura minima si revizii facute la timp. Sper din suflet sa ma tina si sa nu ma vedeti pe aici cu topicuri de rebuild. In rest, ca impresii pana acum, pot sa spun fara ezitare ca m-a impresionat mai mult decat orice am condus pana acum, probabil cei care mi-au vazut zambetul pe fata atunci cand bagam pedala si-au dat seama ... la fel si eu cand i-am vazut pe altii care au condus-o. Experienta e unica.
Ce-am observat pana acum, ca un fel de referinta sa zicem fata de fosta masina (un focus ecoboost de 1.6 dus la 200cai).
Plusuri:
Motorul - duhhh! Doar pentru asta merita toti banii
Suspensia - chiar foarte faina, tare dar nu cat sa-ti rupa coloana, am facut 400km fara sa ma doara spatele, ramane de vazut la drumuri mai lungi dar momentan mi se pare chiar ok ca si confort, iar ca stabilitate nu mai zic.
Tractiunea - awd e genial, mai am pana ma familiarizez pe deplin dar imi place la nebunie. Si inca nu am facut o tura pe zapada serioasa!
Schimbatorul - cel mai fain feeling la schimbat viteze pe care l-am intalnit, fapt confirmat si de altii.
Sunetul la motor in ture - face (si citez) "ca un avion"
Probabil multe altele la care nu ma pot gandi acum.
Minusuri:
Consum - era clar, m-am pregatit psihic, dar spre surprinderea mea, diferenta nu e atat de grava. Facut cateva teste pe km suficienti, 9% la mers normal (poate chiar mai mic daca incerc), 11.5 pe sport, 15 pe sport sharp fara rezerve. E ok.
Zgomotul interior ceva mai mare. Rezonabil totusi.
Directia ceva mai imprecisa decat la focus, pare mai deconectat de sol. Aici vreau neaparat sa fac ceva cu diverse upgrade-uri.
Ceva dotari - faruri automate, brightness-ul la display-ul de dashboard (asta ma dispera ca nu are senzor de lumina si trebuie sa-l tot reglez ziua/noaptea), incalzire in parbriz ... chestii cu care ma voi obisnui, sunt sigur.
Spatiu ceva mai mic in portbagaj
Cam asta e pana acum. Poze n-am prea apucat sa fac, atat de entuziastmat am fost dupa ce am luat-o. Am bagat vreo 1000km in 3 zile ... clar trebuie sa-mi pregatesc buzunarul mai bine
Overall, am intrat cred intr-o alta gama de masini, si imi place la nebunie!