Salut!
De vreo douã sãptãmâni mã documentez despre Subaru Outback VI. Din 2000 pânã în prezent am condus numai mașini cu motorizare diesel, iar din 2003 încoace numai "japoneze" (respectiv Toyota Avensis). Având în vedere nevoile mele actuale (o mașinã cu mai mult spațiu pentru bagaje, mai confortabilã pentru pasagerii din spate și o gradã mai mare la sol), Subaru Outback este prima opțiune în lista scurtã.
Totodatã, aș vrea sã trec de pe diesel pe benzinã deoarece motoarele pe motorinã sunt mai pretențioase și motorina din România nu are încã o calitate comparativã cu cea pe care o gãsim de la Ungaria încolo (nici chiar sortimentele cele mai scumpe de la noi). Plus cã fac și multe drumuri în București relativ scurte (distanțe sub 10km), ceea ce pentru un motor diesel (mai ales iarna) nu este tocmai un regim bun de funcționare.
Comparând fișele tehnice ale celor douã motorizãri am constatat cã motorul diesel este ceva mai performant decât cel pe benzinã (aspirat): cuplu mai mare la turație mai micã (ceea ce este normal, fiind diesel) și un timp ceva mai scurt la accelerația 0-100km/h. Plusul de performanțã al motorului diesel fațã de benzinã este confirmat și de review-urile pe care le-am citit pe internet. Chiar și pe acest forum citeam
un comentariu al unui posesor de 2.0D care spunea cã și-ar fi dorit un motor puțin mai mare. O afirmație similarã am citit și în
acest articol.
Pânã când voi avea ocazia sã fac un test drive - momentan nu existã niciun Outback disponibil pentru test drive - vroiam sã aflu pãrerea membrilor forumului despre cele douã motorizãri (separat sau comparativ). Desigur, cea mai relevantã opinie ar fi a cuiva care a mers cu ambele motorizãri.
O întrebare pentru posesorii de diesel: cum se aude motorul înãuntru, este zgomotos (în regim de autostradã 130 - 150km/h)?