Outback-ul este o masina superba, dar trebuie sa tii cont de cateva aspecte:
1. Este o masina marea si grea - mai ales ultimele doua generatii, Ca atare, nu poti avea pretentii de dinamica similare unei IImpreza. Dar asta vad ca deja stii.
2. La noi slabe sanse sa gasesti una asa cum iti doresti. In Germania, poti gasi ceva ok, 2011-2012, pana in 150k km, in jur de 15.000 Euro. In functie de ce gasesti, unde si la ce pret, cu adus, acte, etc este posibil totusi sa "sari" putin peste bugetul anuntat.
3. Daca poti, este recomandabil sa fie de un an cat mai recent - indicat ar fi 2012. Mai ales daca vorbim despre diesel cu problemele-i cunoscute la prima generatie.
Dupa 2011-2012, nu stiu daca au mai fost probleme si/sau cat de frecvente au fost. Asta ne poate spune eventual Sese ( daca intra pe aici).
4. Neaparat masina sa aiba carnetul de service in regula, cu reviziile la zi.
5. La 10.000 km/an eu unul m-as uita dupa o benzinara de 2.5. Da. ai consumul ceva mai mare, platesti taxe ceva mai mari - noroc ca s-a scos timbrul de mediu ! - dar, pe termen lung, vei avea mai multa liniste. Nu ai turbina, nu ai EGR, nu ai DPF, nu ai injectoare ... o multime de repere ce pot ceda la un diesel vechi si care sunt al naibii de scumpe !
PS: Acum m-am uitat pe mobile.de si benzinarele, pe laga faptul ca sunt putine, sunt si mai scumpe decat dieselurile, din acelasi an si cu un numar similar de km, cu cel putin 1000 - 1500 euro !!
De ce oare ?
6. Daca se aliniaza planetele si gasesti ceva OK, pregateste-te sa-i faci o revizie extensiva precedata de o verificare amanuntita.
PS: Daca nu esti "fixat" neaparat pe Outback, vezi ca la Auto Kino au, in bugetul tau, un Legacy 2.5 benzina, automat, foarte bine dotat si cu km putini ( cca. 75k km).
Singurul "-" fata de Outback este garda la sol. Si da, este sedan nu break.
Despre asta poti obtine informatii direct de la Sese, caci el foloseste in mod uzual masina aia.
Si la SMT vad ca au ( mai ieftin, la 13.0000 Euro ) un Legacy 2.0 benzina cu 81k km.
Daca garda la sol este un criteriu important iar spatiul din portbagaj nu-i critic, te poti uita - tot la SMT - si la un XV-ul diesel din 2012.
Daca esti din Bucureti, nu te costa nimic sa mergi pana la SMT sa vezi atat Legacy cat si XV-ul - macar iti faci o idee daca s-ar preta nevoilor tale.