De unde sa incep? E greu de spus...
Masina cumparata in 2006. Chiar multumit de ea... Luata de la SMT... Multumit si de service, desi unii spun ca nu e cea mai fericita alegere. De ce Forester? Poate pentru ca sa nu dorm in cada... sau pe presh la usa...
In 2008 a primit un upgrade de la Prodrive cu care am mers pana in primavara cestui an, cand un eveniment neplacut m-a facut sa o trimit la Bucuresti pe platforma. Ca omul corect, m-am dus la SMT sa imi dea un deviz de reparatie si era sa mor de ras cand l-am vazut... Cred ca era vorba de fapt de plans... Asa ca ...
Am decis sa primeasca niste componente "interesante". Nu stiu de unde sa incep... Totusi, o sa incep de jos in sus:
1. Suspensie Bilstein B14 - suspensie de STI
2. evacuare Greddy
3. Downpipe custom made, croshetat de Mihail (doamne ce stie umbla cu focu')
La motor e ceva mai complicat. Totul e pe specificatii de EJ257. Bloc alezat la 100.
1. Turbina STI stoc
2. Intercooler STI stoc
3. BOV HKS
4. Pistoane DP - raport compresie 8.9 (mai pierde de la garnituri chiuloasa de 1.5)
5. Biele DP - 130.5 mm
6. Segmenti JE
7. Cuzineti, bolturi chiuloasa, pompa ulei, garnitura chiuloasa etc. - Cosworth
8. Arbore cotit STI 2009
9. Ambreiaj ACT - deja a inceput sa se inmoaie (ambreiajul stoc a rezistat 3000km)
10. Pompa benzina Walbro
Cea mai importanta etapa a fost soft-ul manufacturat de OKAN. Stie omul sa se joace cu motoarele. Inclusiv downpipe-ul a fost croshetat la indicatiile lui. E foarte interesant sa iti faca cineva softul dupa mofturile tale. (ma refer la reprize, turatii etc etc)
Sunt convins ca mai sunt si altele pe care probabil le-am scapat din vedere, dar pe masura ce imi aduc aminte de ele, le pun pe aici. Oricum, tare multe maruntzishuri au intrat in mashina.
Una peste alta, dupa mai bine de 6000 km chiar sunt fericit cu ea (mai putin cu pilitura de fier pe care am gasit-o in diferentialul spate). E foarte interesant de mers cu cotetzu' asta care nu are nimic interesant la suprafata.
Ce voi face in continuare? Probabil ca nimic... Dar ramane de vazut...