Sa mai sterg praful de pe aici. Ieri am avut spor mare. Ori starea de spirit potrivita, ori am mai capatat experienta si incredere, ori Impreza e mult mai usor de abordat ca platforma decat Outback. Totul a mers fara nici cea mai mica problema sau intarziere. Nici un surub blocat, nici un filtru incapatanat. Totul bine.
In primul rand am terminat partea de detailing exterior. Diferenta e ca de la Soare la Luna. Nu este perfect, e in continuare plina de lovituri si niste zgarieturi foarte adanci, dar asa cum ii spuneam si tatalui meu, nu fac decat sa curat vopseaua existenta. Unde nu este vopsea, nu am ce sa "scot" la polish.
O sa fac colaj "inainte/dupa" si le pun mai tarziu ca sa ma laud. Au ramas barele si eleronul de facut. Cu barele nu imi bat capul pentru ca oricum nu rugineste nimic sub vopseaua aia. Importanta a fost tabla.
In pregatirea pentru Adancata am schimbat uleiul din transmisie care avea ~12.000km si "doar" 7 ani. Un ulei cu putini km nu inseamna ca nu se degradeaza dupa cum vor arata pozele. Pe joja parea curat, transparent, dar odata scos se vede ca e tulbure si miroase de iti muta nasul, cum fac uleiurile invechite.
Schimbat uleiul din motor care cica fusese schimbat in luna mai cu putin timp inainte de a cumpara eu masina si deja stiti ca era cam negru pentru numai 2-3.000km.
Masina e total diferita. Exact ce speram de la acest schimb, desi nu e nimic extraordinar ce am facut eu. Frana de motor nu mai este frana de urgenta in suturi, ci una lina cu ceva inertie, pe curbe si acceleratie simt si eu AWD, in linie dreapta la acceleratie maxima si schimb de viteze rapid simt si eu un diff spate care impinge si cel mai important am scapat de vajaitul de diff in frana de motor. Nu total, mai este putin de tot, dar numai pentru ca il ascult eu cu atentie.
Pilitura doar foarte fina. Nu se vad aschii, deci stau linistit. Am salvat niste diferentiale la timp.
Cutie:
Diff spate:
Si daca tot ne pregatim de Adancata si de mult mi-am dorit, desi nu am avut bani de FIA Approved, intra si un ECE. Mi-am facut un cadou in avans pentru ziua de nume