Numai ca nu e doar atat. Din start un motor desfacut inseamna toate lichidele schimbate, inseamna garnituri, inseamna bolturi (si astea sunt cateva sute de euro). Si nu cred ca e careva sa schimbe vibrochen fara sa schimbe biele, cuzineti, sa verifice pistoane si sa se verificie chiuloasele, eventual refacuta planeitatea.
OK, lista lunga si nu ajungi la 7-8k euro dar fara 3000 eu zic ca nu se poate in varianta cea mai fericita. Eu zic ca e mai ieftin si sigur sa schimbe motorul decat anumite piese cu problema, chiar daca inseamna sa astepti.
+ ca la tine, marr, deja ai multi km si este uzura, deci clar trebuie pistoane noi si cine stie ce altele. Daca vrei sa fii precaut, du-te la reprezentanta si roaga-i sa iti faca o lista de piese necesare pentru refacere/reconditionare motor. Si apoi decizi ce merita pentru tine... cumparate piesele din timp sau motor second hand sau motor nou, sau alta masina.
for your info - la Forester 2.0l Diesel - oferta Romania Noiembrie 2016
============
Buna ziua.
La cererea dumneavoastra va facem oferta pentru :
STANDARD
Set cuzineti arbore – 1075
Set cuzineti biela – 1006
Set segmenti piston – 1447
Arbore – 4900
Set ganituri motor – 1624
COTA REPARATIE 0.25
Set cuzineti arbore 0.25 – 1075
Set cuzineti biela 0.25 – 1006
Set segmenti piston 0.25 – 1447
Piston – cota 0.25 – 1507 / buc
Bloc scurt – 30377
Pompa ulei – 894
Sorb – 175
Garnitura motor stg – 379
Garnitura motor dr – 445
Surub chiulasa – 40 / buc ( necesar 12 buc )
MANOPERA AFERENTA ACESTEI LUCRARI ESTE – 3000
Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA .
Cu stima,
=================
pentru cine desface motorul { cu blocul scurt intact -- carcasa } -- este recomandat sa schimbe si biela cu cea simetrica +bolt+piston de AL - nu cel de fonta clasic
trebuie vazuta starea interioara a camasilor - daca trebuie hornuite, si buza superioara a acestora - spre garnitura de chiulasa
lichidele se pot recupera integral
service-rile evita sa aduca setul se camasi - prefera - blocul complect asamblat din Japan -- si nu e corect asa -- poate unii doresc sa puna pistoanele lor , segmentii lor
-------
suruburile de asamblare 2 jumatati bloc -- cele cu saiba etansare 6 buc - trebuie NOI -- + cele 2 exterioare fara etansare
suruburile de chiulasa , pot fi folosite cele care au fost pe bloc initial - fara pretensionare la strangere -- trebuie doar unse bine
------
verificata palneittatea chiulaselor + planul cu camasi de la blocul mic .
si cam atat
----
si ulterior ce e nou , este nou
++++
am sa cer si oferta din Ungaria - service Debrecen cat de curand