...
Autoturismele s.h. au si ele costuri periodice de intretinere destul de importante dar nu la nivelul unei rate de leasing pentru un bun nou.
...
Acest citat ar trebui subliniat.
Unii sunt incantati cand o masina (nu conteaza marca) merge mult timp fara nici un fel de reparatii (mama ce masina buna e asta, in 5 ani n-am bagat nimic in ea). Cum incep sa ceara una alta, masina devine proasta si trebuie maritata.
Ceea ce ma uimeste si ma lasa perplex este acest concept, "nu am bani/imi cere multi bani aceasta masina veche". Pai omule, nu iesi deloc, dar deloc mai ieftin cumparand alta masina. Daca ai o octavia 2, fii sigur ca in cateva mii de euro o faci sa functioneze foarte foarte bine, bani care nu ajung nici pentru un logan chel (dar cine trece de la octavia la logan de exemplu?).
OK, daca iti permiti o masina noua, sau (si) vrei o masina noua, e altceva. Dar NU va fi mai ieftin sa-ti iei o masina noua. Si nici nu cred ca sunt atat de multi Bill Gates pe aici incat sa nu isi permita sa mearga la service pentru ca in timpul respectiv ar produce vagoane de bani. Zic de Bill Gates ca era o chestie funny, unul a calculat ca daca Bill scapa o bancnota de 100$ pe jos, e mai rentabil pentru el sa mearga mai departe, pentru ca in secunda aia cat se opreste sa ridice banii de pe jos, el castiga mai mult decat a recuperat. Sunteti multi d-astia pe aici?