Buna ziua la toata lumea,
Ma bucur ca m-ati primit printre voi pe acest forum dedicat marcii si ma bucur mai ales pentru ca am reusit (in sfarsit) sa achizitionez un Subaru ... un vis din copilarie pe care l-am realizat de abia la varsta de 43 de ani (deci cu cat imbatranim cu atat mai intelepti devenim
...)
Si acum, dati-mi voie sa ma "laud" putin cu achizitia facuta:
Subaru XV, varianta de echipare Confort+ ( clima dual, trapa, faruri xenon, navigatie, phone kit, start-stop, etc), motorizare 2l 148CP, cutie manuala cu 6 trepte, 37800 km (in momentul achizitiei - acum are aproape 41000 la 3 saptamani de cand e la mine), carte service full doar in reprezentanta Germania. Pret de achzitie 13100 Euro.
La momentul achizitiei avea cateva mici hibe, adica fostul proprietar a lasat-o peste iarna cu solutie de vara pt spalat parbriz/faruri si (pentru ca nu toti nemtii sunt destepti) a incercat sa scoata sprituitoarele pt a le curata de gheata ... rezultand ruperea capacelelor si deteriorarea sprituitorului de la parbriz pe partea soferului. In plus, bara pe spate (stanga) a fost agatata dedesupt si are cateva cleme din plastic lipsa. Toate aceste "mici" detalii ma costa aprox 1200 lei la reprezentanta din Debrecen (pt ca in Oradea nu am gasit reprezentanta Subaru, iar cea mai apropiata ar fi in Cluj, insa e la 140 de km fata de 70 de km cat e pana la reprezentanta din Debrecen). In plus, cei din reprezentanta Debrecen mi-au spus ca mai am garantie pana in luna 7/2018 sau pana la 200000 km (departe de cei 41000 cati am acum),,,
Pana acum am facut cativa km (aproape 4000) si pot sa impartasesc cateva impresii: venind de pe un motorinar de 160 CP cu cuplu de 325Nm (Opel Insignia) motorul nu e la fel de "tare", insa daca sti cum sa o duci in ture ... diferenta e insesibabila... oricum era de asteptat acest lucru si mi l-am asumat in momentul in care am decis sa conduc din nou un benzinar. Consumul urban nu trece de 7,8, iar acum dupa un drum de 1450 de km (Oradea-Lefkada) pe bord consumul mediu afisat este de 6.8 l/100 km ceea ce zic eu e foarte bine
Acum, nu doresc sa intru in discutii contradictorii cu pasionatii de dieselare, insa in ultimii 20 de ani am condus doar diesel si ocazional cateva benzinare cu capacitate pana in 1.8l, insa m-am saturat ... am cautat doar motorizare benzina, capacitate de 2l si culmea ... pe orice site de vanzari auto benzinarele erau mai scumpe ... oare de ce???
Proiect de viitor (viitorul imediat): la intoarcerea din vacanta mi-am propus sa-i aplic un polish si un coating ceramic (imi place prea mult culoarea ca sa nu o "bibilesc" putin)... Apoi (probabil in primavara anului viitor) vreau sa-i pun un filtru K&N si poate si o toba sport. Oricum, pana atunci mai vreau sa o incalt cu ceva gume de iarna (acum am anvelope M+S) mai performante...
Tocmai ce i-am facut schimbul de consumabile (desi avea doar 9000 km de la ultimul service din 2016) in Debrecen ... costurile fiind de 730-750lei cu filtre Subaru si 5l de ulei Motul specific 504.00-507.00 5w30
Atasez si cateva poze cu "jucaria" ... putin cam murdara insa asa ii sta bine