Am intalnit in literatura de specialitate cazuri de temerari care din motive independente de vointa lor au fost nevoiti sa petreaca mai mult timp in natura decat isi propusesera initial fiind pusi in situatia jenanta de a rata procesiunea in care au fost mistuiti cativa metri cubi de lemn, s-au fiert oale intregi cu tuica si vin, iar platourile cu mezelic defilau ghidate de ospatari precum elicopterele de Ziua Aviatiei.
Desigur, nu mi-am propus a evidentia concluzii nechibzuite din drama protagonistilor acelor vremuri de mult apuse. Ceea ce vreau a sublinia este reprezentatia oferita de dansii, demna de antologia tragediei antice cu efect de purificare spirituala, mila trecatorilor si spaima manifestata de insotitorii lor din cauza sentimentelor de neputinta si a suferintelor fizice ale actorilor protagonisti in emotionanta sceneta
Anul acesta si doar pentru a valida dpdv estetic spectacolul regizat cu rafinament si candoare de catre neobositii Mihai, Dan & Razvan, acesti Sofocle, Euripide si Eschil ai vremurilor noastre, voi pune la dispozitia organizatorilor cateva elemente din recuzita proprie in vederea sustinerii aventurii din ziua de vineri:
Cu permisiunea organizatorilor propun ca si Domniile Voastre sa isi aduca aportul la sceneta de vineri completand recuzita cu elemente suplimentare gen armuri, scuturi, senile, rachete de semnalizare, steaguri, trompete, cimpoaie, coase, furci, topoare si ce veti mai gasi prin ograda caci musai vreau sa ajung la ospatul cu sos remoulade, icre, sarmai si cate alte bunatati (@Muttley: nu-ti face griji caci voi infuleca doar cu gandul la tine!
)