"Din fabrica" Foresterul vine cu amortizoare Self Leveling pe puntea spate.
Sunt foarte mishto, deoarece, indiferent de incarcarea masinii, mentin garda la sol constanta.
Problema e cand se duc .... sunt scumpe ca focu' - undeva la peste 2000 lei bucata !
Eu am schimbat amortizoarele spate la Forester pe la 130-140k km cu un set de la Pedders ( amortizoare + arcuri).
Da, trebuie schimbate si arcurile daca renunti la amortizoarele SLS standard !
Din cate am inteles, in ultima vreme, s-a stricat treaba cu cei de la Pedders ( nu mai produc arcurile in Australia ci in China, iar calitatea acestora lasa de dorit).
Dupa cum s-a mai spus pe aici - luati legatura cu userul @ Wrangler de pe forum si discutati cu el.
Este cel mai in masura sa va ajute cu rezolvarea problemelor legate de suspensii !
Daca nu vreti / nu puteti, vedeti ce gasiti si in alta parte, dar grija mare sa se potriveasca, sa nu fie diferente de inaltime stanga-dreapta / fata-spate.
Si neaparat luati in calcul ca trebuie inlocuite nu doar amortizoarele in pereche ci si arcurile !
Sau, varianta cea mai simpla si sigura - dar nu cea mai ieftina - luati amortizoare Self Leveling originale Subaru si nu veti avea nicio problema !