Salutari tuturor!
In urma multiplelor sfaturi pe care le-am primit pe forum, a recenziilor citite pe internet, a informatiilor pe care le-am asimilat citind forumul din Ro si nu numai, am achizitionat acel Forester 2.5 XT de care am tot discutat in sectiunea de Sfaturi de achizitie.
Pe scurt masina este un Forester 2.5 XT din 2006 cu 204000 km. Masina a avut doi proprietari: cel initial pana in 2012 si apoi al doilea din 2012 pana acum. Actualul proprietar a preluat-o la aproximativ 155000 km si a avut grija mai mult de partea tehnica decat de partea estetica, masina fiind folosita preponderent pentru vacante.
Acum cand am luat-o, ea nu mai fusese folosita de circa 6 luni cand a si fost singura deplasare facuta cu ea pe anul acesta.
Urmeaza sa intre intr-o revizie extinsa: ulei motor+cutie+diferential, filtre ulei+combustibil+aer+habitaclu, cauciucuri noi, stergatoare, presuri pentru interior si alte mici chestiuni.
Ca si minusuri la masina ar fi:
- Ambreiajul nu mi se pare ca ar fi in zilele lui bune (parca prinde cam sus undeva pe la mijlocul cursei - este normal asa?)
- Trapa nu se deschide
- Oglinda retrovizoare nu imi place fiindca pare sa fi curs sau ceva de genul oricum arata un pic ciudat
- Capacul de la spalatorul stanga fata lipseste
- Proiectorul dreapta fata nu e prins - cred ca trebuie altul
- Geamul dreapta fata nu functioneaza - nici nu se aude nimic cand dau de buton in jos
- Evacuarea este cam "mancata" partea de downpipe
- Masina are cateva zgarieturi de la "admiratori" sau parcari "reusite"
Acum si plusurile:
- Masina trage foarte bine si sta surprinzator de bine pe sosea - centrul de greutate nu e foarte ridicat si nici greutatea nu e chiar una de SUV
- Navigatia are destul de multe detalii cu toate ca grafica ecranului este comparabila cu cea a unui telefon Nokia din anii 2000
- Directia este precisa, ai un feedback bun la volan
- Chiar daca nu e mare la exterior, la interior e destul de spatioasa
- Se simte foarte bine inchegata
- Motorul se aude foarte frumos
- Comenzile sunt destul de ergonomice
- Trapa, chiar daca nu functioneaza, este peste medie ca si marime si da un aspect placut
- Cutia schimba bine si este intuitiva cu rapoarte mai scurte decat media
- Urca destul de repede in ture
Planuri de viitor:
- Ambreiaj
- In functie de situatia motorului, refacere sau nu (momentan este intr-o stare foarte buna fiind verificata masina inainte sa o iau)
- Intercooler STI
- Evacuare full ori custom ori import SUA
- Soft Stage 1
- Folie geamuri (prea multa vizibilitate in interior pentru gusturile mele)
- Suspensie (sa vedem ce optiuni vom avea in primavara)
- Partea de estetica trebuie remediata cumva - inlocuire bara fata si aripa stanga fata fiindca nu imi place deloc cum arata si eventual o vopsire integrala in functie de buget si prioritati
Sper sa fie o masina in regula, rezistenta, fiabila, care sa ramana la mine ceva ani de acum inainte si care sa imi aduca satisfactie atata timp cat voi avea grija de ea.
Poze cu ea imediat ce o sa-i fac.
Multumesc tuturor pentru sfaturi, pareri si indrumari!