cine a zis ca nu crapa ?
nu am zis asa ceva. Au fix acealsi probleme clasice., ca peste tot. Ce treaba are praful si caldura cu intervalul de schimb al uleiului ? cu filttrul de aer poate, cu gradul de vascozitate recomandat, sa zicem desi acum uleiurile multigrad asigura o plaja comfortabila, un 5w-30 e bun si in Alaska si in Egipt.. dar ma rog..
subaru nu mi se par masini fiabile oricum.
Suspensia e simpla, usor de lucrat la ea, componente foarte ieftine. dar motorul e complicat si greu accesibil la cele mai simple operatii. Cred ca e prima masina care o vad la care nu se pot schimba niste bujii fara niste complicatii infioratoare..
IN Ro manopera e ieftina, dar la 70 de euro pe ora fara TVA intr-un service pe aici.. .. se aduna.
Distributie pe curea, alt punct slab si costisitor.
Interior clasic de masina japoneza, mult plasitic dur care inevitabil o sa zornaie in timp.
Cine vrea masina fiabila si de care sa traga, costuri rezonabile de intretinere cumpara altceva.
Eu am luat-o pe asta din cauza impozitelor si asigurarilor enorme din Belgia. la orice e motor de peste 2L.
Orice masina e un compromis. La mine au fost 3 restrictii majore, impozitul anual / asigurare deci obligatoriu motor de pana in 2L + spatiul de parcare, sa nu sara de 4.8 m. A treia restrictie, fara diesel. dIn cauze de depreciere masiva, interdictie in multe orase europene, etc. ..
Oricat ma va costa sa o pun la punct, in 2 ani maxim renteaza, numai din diferenta de impozitare.
In cazul asta, la mine practic au ramas vreo 2 masini pe lista, Grand Vitara si Forester. As fi luat si Duster, dar nu exista 4x4 cu cutie automata.
Nu sunt fan vreo marca anume. Au toate + si - , piata lor, nisa lor, sunt unele marci fantastice cu modele excrabile, si invers..
Marca in sine, firma din spate, are importanta doar la masini noi, ce suport garantie si post garantie ai, in rest e mai putin relevanta la SH.
Am avut tot felul de masini, Dacia 1300, Renault, BMW vreo 2 bucati, si benzina si diesel,, SAAB, vreo 3 mazde incepand cu una veche 323F, si terminand cu 3 si 6 cumparate noi, Toyota.. etc...
Acu am ajuns si la Subaru. Daca isi va face treaba, ramane, daca nu, ii fac vant, gasim altceva.. lac sa fie..