Intr-o perioda de isterie generala este extrem de reconfortant sa vedem imagini frumoase si optimiste.
Cei doi Colţ-Alb binedispun cititorii.
Ma bucur, asta era si scopul iesirii, putina pauza de la haosul de zilele astea
Cred ca ai mai scris si anul trecut dar nu am retinut. Cu ce te-ai incalzit?
Nu am apucat sa scriu despre asta inca deoarece a tot fost in teste, insa am gasit o metoda mai buna si mai sigura de incalzire.
E vorba de un "webasto" chinezesc, un diesel heater. Varianta pe care am luat-o e una deja asamblata, integrata intr-o carcasa mobila. Functioneaza pe principiul transferului termic, e suflat aerul peste camera de ardere inchisa si astfel ai la iesire aer curat, incalzit, fara noxe, fara miros.
Acesta e dizpotiviul.
Facut test in curte, lasat sa mearga o noapte intreaga, detectorul de co nu a masurat nimic, nu s-a incins nimic (decat heat wrap-ul evacuarii care a fumegat serios la inceput si m-a speriat putin, dar se pare ca e normal
).
Cam asa l-am bagat in cort aseara. Dispozitivul in sine a stat pe masina, langa cort, spre haion.
Azi dimineata 0 grade afara, totul inghetat.
In cort nice and toasty. A mers cu 3 tevi in cort una afara, pe setare minima.
Solutia e foarte buna, e un aer placut, uscat si foarte cald. Singurul minus e ca se aude pompa de combustibil ca un tacanit, trebuie sa mai iau niste teava si sa-l pun jos sub masina ca sa nu deranjeze in somn. Consumul e si el foarte mic, aproximativ 1.5l a luat aseara, aproximativ 12 ore de mers in continuu, si cam 100w pe bateria auxiliara. Momentan pentru mine e cea mai buna solutie de incalzit