Am efectuat test drive cu noul Duster si partial cu XV-ul (va povestesc de ce nu s-a putut si ce gust AMAR mi-a lasat SMT)
Duster 2:
Masina overall are nota 9, un mare avans fata de ce stiam eu ca insemna a dacia, nu se mai simte a dacie ci a renault mai mult. Am testat varianta cu EDC si cutia mi s-a parut exceptional de rafinata, schimba eficient si sesiza nevoia de putere, ce sa spun am ramas placut uimit.
Masina sta bine pe drum, am luat vreo cateva viraje cu ea, unele la viteze mai maricele si nu am simtit niciun pericol, per total mi s-a placuta la condus. Legat de calitatea materialelor aici le-am testat pe amandoua si pot spune ca subaru are zone cu lufturi mai mari iar plasticele in unele locuri scartaiau si nu sugerau calitate... o spun strict obiectiv Duster-ul mi-a lasat o impresie de o masina mai bine "inchegata". 4x4, n am ce sa zic ca a fost varianta 2x4 si asta e marele minus al daciei ca nu vor sa-ti dea edc ul cu 4x4 ( pt ca ar fura din vanzarile renault si nissan) si trebuie sa faci un compromis. O chestie draguta a fost keyless-ul la care e nevoie sa-l ai doar in posesie si masina se deschide automat, dragut. Ce sa mai o lungim, am ramas placut surprins de avansul acestei marci si vorbind obiectiv raportul pret-calitate este imbatabil la ora actuala.
Subaru XV:
Aici e o povestioara mai lunga, daca m-ar fi intrebat cineva acum 5-6 zile ce masina ma duc sa testez as fi spus exlusiv XV, renuntasem la Duster dar bine a fost ca am zis, ma n-am de pierdut decat 2-3 ore, dupa zic ca o sa mi para rau. Povestea incepe odata cu discutia pe acest forum, in care am intrebat de masina si mi-a fost recomandata o alta, urmand ca ulterior sa fiu luat pe picior dar sa lasam asta, pe la inceputul lunii ianuarie am luat contact cu cei de la SMT sa stabilim ce si cum? cand ajunge? ce dotari? pret? bla bla bla la care ei mi-au comunicat un termen de 2-3 saptamani maximum. Zis si facut sun eu dupa ce trece acest termen si-mi spun ca sunt probleme, ca sunt si ei incurcati, zic hai nu e vina lor, le transmit sa ma anunte cand ajunge si sa ma programeze la un test drive. Mai trec doua saptamani sun iarasi masina n-a ajuns ca mai e putin zic bun cand ajunge sa ma sunati. Masina a ajuns in final vineri, n am primit nici cea mai mica instiintare ca ar fi ajuns si am sunat intamplator sa vad ce se mai intampla sambata la care domnul de la reprezanta mi-a raspuns in doi peri cand ma intrebat de ce n-am fost instiintat si eu de ea, ca vezi doamne "n-a avut timp", zic ok nu blamez. Sun marti ca sa ma programez si stabilesc pentru joi la pranz, il intreb de doua ori sigur este ok de testare? da da da, veniti, nu-i problema. Buuuun, mergand pe seriozitate si crezand ca mai exista si oameni seriosi ma prezent joi la intervalul orar stabilit(1-2) la service, vad masina, una singura, zic ma doar una, ce naiba. Intru in showroom, intreb de test la care vine domnul de la vanzari si sa-mi raspunde ca vaaaaai, nu are cauciucuri de iarna, ca a venit cu cele de vara, ca patineaza, ca ma-sa, ca ta-su, la care in momentul respectiv eu am ramas efectiv perplex. Pai cum omule, sa vorbim cu doua zile inainte un lucru si tu s-o intorci la 180 grade, asta e dovada de pura neseriozitate si lipsa de cuvant, noroc ca stau in Buc si n-am batut sute de km dar totusi am pierdut ore bune ca sa ajung in partea cealalta a Buc pt NIMIC, cred ca puteam fi anuntat si reprogramat. Ceea ce nu se pupa la mine este ca masinile au ajuns vineri, marti au fost bune de test iar joi nu se mai poate, ciudat, nu? Pe langa asta vreau sa semnalez si atitudinea diletantista si plicitsita a domnului de la vanzari care nu a incercat in niciun fel sa ma convinga ca masina asta merita diferenta de pret, mi-a e raspuns simplu "pai cine a mai avut xv stie ce e ala xv", si altele in fine o atitudine total neprofesionista.
Acum sa trecem la masinuta, personal imi place, designul este superior dacia, e mai modern pare-mi-se. La interior mi-a placut dar n-am apucat s-o testez mult, am uitat sa mentionez am coborat odata din ea si cand sa ma urc am constat ca se inchisese, am zis ma ce naiba se inchide asa rapid cand de fapt ce se intamplase, domnul de la reprezanta mi-a inchis-o in nas
), credea ca gata a scapat de noi
). In afara de faptul ca se miscau cam mult plasticele alea si scartaiau pe alocuri par ok, bine acum va rog sa-mi scuzati pitici dar pe dacie nu mi-au scartait plasticele in halul ala si nici nu se miscau asa mult (fiecare cu ocd-urile sale). E micuta, draguta, si pt asta are un mare pluuus, cei din Buc ma vor intelege, garda la sol pare generoasa. Portabagajul este insa cam micut dar nici masina nu este vreun munte so e decent pt 2-3 persoane. Cam asta am apucat sa vad la ea per total imi place dupa cum v-am spus dar inca nu sunt convins daca sa mai dau inca odata banii pe XV si astept sa fiu impresionat maine (am inteles ca maine vor ajunge incaltarile, pe la pranz si ca se poate testa) de ceea ce inseamna Subaru.
Sa aveti o seara frumoasa si revin cu detalii.
PS: La Duster avem o oferta de 17k e cu toate dotarile, la XV am cerut si celor de la AK sa-mi trimita o oferta...