Despre coduri cutie viteze
Subaru club Romania

« on: May 07, 2018, 10:06:51 AM »
Salut,

Poate ma ajuta cineva cu mai multa experienta in cutii de Subaru.
Impreza GF 1999, 2.0 aspirat, cutie dual range. cod cutie TY754XR1AA
Uruie groaznic, desi am schimbat rulmentii in cutia de transfer. Plus ca da niste socuri la plecari (cateodata , mai ales cand e calda transmisia). Probabil diff-ul central obosit.

Am gasit la dezmembrari 2 cutii cu urmatoarele coduri
TY755XS2AA
TY755VN1AB ( asta cica ar fi de pe un turbo)

Pe net nu reusesc sa gasesc informatii exacte despre codurile astea. Stiti vreun site mai bun unde sa ma lamuresc?

MihaiFlorescu

• *
  • 14035
  • Life is too short to drive a boring car!
Re: Despre coduri cutie viteze
« Reply #1 on: May 07, 2018, 10:15:51 AM »
Inainte de a cumpara cutie, ai verificat planetarele? Posibil sa fie si diff-ul fata.
Ai anvelope de acelasi fel/ acelasi model pe toate rotile? Ai ulei suficient si cu norma corecta? Sunt intrebari de baza, dar de multe ori ajuta.

WIM

• 688
« Reply #2 on: May 07, 2018, 11:30:20 AM »
Daca masina e din '99 si suspectezi diferentialul central ar fi bine de stiut si daca cutia e phase 1 sau phase 2 (prin perioada aia s-a facut tranzitia de la prima la a doua).

« Reply #3 on: May 07, 2018, 12:29:38 PM »
Mihai, zgomotul sigur e din cutia de transfer. Zmuciturile la plecare nu cred ca sunt din difful fata pt ca ala e deschis. Avand in vedere ca face mai ales la cald, eu cred ca diffu-l central care e vasco-cuplu e vinovat de comportament.  Oricum, vreau sa schimb cutia cu totul, deci si daca e difful din fata vinovat tot rezolv problema
Ulei a avut prea bun ( gear300V) dar cred ca raul a fost facut inainte s-o cumpar eu...
Planetarele fata sunt ok, le-am schimbat capetele din fuzeta mai demult.

WIM, singurul lucru pe care il stiu sigur e codul cutiei; Daca pe baza codului as putea sa stabilesc compatibilitatea cu o alta cutie.... De fapt cred ca doar final-drive ma intereseaza , dar nu reusesc sa gasesc info despre FD la codurile astea pe care le am eu.

Multumesc

malakay

• *
  • 4765
  • IMPREZA GC8
    • www.proalex.ro
« Reply #4 on: May 07, 2018, 18:04:05 PM »
daca este 99 este phase II !
Straights are for fast cars, corners are for fast drivers. - Colin McRae