CVT+X-mode este net superior in offroad(cred ca si on-road) fata de modelele mai vechi!Nu a contestat nimeni acest lucru.Ideea era ca in offroad(dupa cum ai observat si tu) se pot intampla multe, printre care exista si posibilitatea de a rupe un cablu de ABS(lucru fara de care X-mode nu functioneaza, si CVT-ul dar nu stiu in cata masura).Nu stiu in ce masura va fi afectat sistemul de AWD dar un lucru e clar, va fi afectat.Problema este daca "afectarea" te lasa in mijlocul la nicaieri sau nu.Cert este ca sistemul fiind in eroare tot avantajul acestei combinatii dispare si este o probabilitate sa fie si problema de a fi imobilizat(cu mentiunea ca partea cu imobilizatul este doar o presupunere personala, nu am dovezi clare de a sustine acest lucru).Cam astea ar fi motivele(din nou parere personala) pentru care sustin ca modelele mai vechi(in speta cutiile manuale) sunt mai bune.Daca am rupt cablul ABS sau e senzorul murdar si nu isi mai face treaba singura problema este ca nu mai am ABS.In cazul asta lipsa ABS-ului nu ma imobilizeaza, ba chiar nu ma afecteaza deloc......