Revin cu detaliile achizitiei: Dupa ce am primit OK-ul din partea lui Victoras care a inspectat masina si s-a dat cu ea, am mers la Bucurasti cu un prieten sa o vad si eu personal. Dupa check-ul meu, totul era asa cum mi-a descris Victor si am mai negociat cu proprietarul pretul 3400 de euro si platesc eu impozitul pe 2018, ca imi spusese ca nu l-a platit. La intrebarea daca e platit pe 2017, respectivul imi spune "E ok, e platit", dar eu crezand ca e de buna credinta si avand actele ok l-am crezut...
Adevarul e ca imi si placea masina si simteam ca trebuie sa fie a mea. Dupa cateva zile merg la impozite si constat ca nici pe 2017 nu era platit impozitul. intr-o discutie cu deja fostul proprietar, imi spune ca atunci a trecut masina pe el in Ianuarie 2017, primul proprietar platise impozitul si ca nu se poate sa nu fie achitat. Coincidenta face ca primul proprietar(si "asociat") al acestuia sa fie un notar si cu biroul la parterul blocului unde locuiesc, tot acesta fiind cel ce s-a ocupat cu actele locuintei mele(ne cunosteam oarecum). Acesta imi spune ca nu avea impozitul platit pe 2017 deoarece vanduse masina in 2016 repectivului, pe vremea aceea fiind totul ok.
Pe scurt, dupa ce am mers la impozite, am inghitit pastila de peste 2000 de lei in impozite si penalitati, dar totodata am obtinut si hartiile necesare unui proces de inselaciune in care ei pot dovedi ca respectivul nu a platit nimic si eu a trebuit sa scot bani din buzunar pentru a intra i posesia masinii. O noua discutie cu respectivul, inca o data imi spune ca nu e posibil si eu ii cerusem suma datorata pe 2017 cu penalitati. Atunci imi trimisese 400 de lei cu explicatia "e suficient atat sa acopere diferenta din Ianuarie 2018 pana cand ai cumparat masina ca si ala ti-am lasat din pret sa poti plati impozitul". De aici s-a incheiat, eu fiind deja proprietar si consider ca nu se merita pentru suma asta sa-mi fac par alb in cap. Totoadata respectivul mintise in anunt, in care zicea ca masina are frane noi, distributie noua, etc. El mi-a dat un teanc de facturi cu piese ce a schimbat de la service-ul unde este probabil asociat(are legatura cu notarul de mai sus). Cand am vazut masina, am constatat ca franele erau terminate, am mers cu emotii pana la Alba Iulia. Tot atunci el imi spune ca nu are anvelopele la dimensiunile masinii ca le-a gasit pe astea ieftine
(Debica de passat de iarna si cam varza). Pe langa asta imi dau seama ca el fumase in masina cu geamurile inchise in acesti 2 ani. Aaaa, si frana de mana nefunctionala. Din aceste motive am negociat pretul. Am simtit nevoia sa "salvez" masinuta si dupa cateva saptamani in care am inlocuit placutele de frana, am rezolvat frana de mana si am schimbat anvelopele cu dimesiunile date de producator. Si acum ma intreb, daca stickerul de schimb al distributiei din 2017 o fi pe bune?
Oricum nu mai am nici o incredere si luna viitoare se schimba distributie si uleiul in cutia de viteze si diferentiale. Concluzia mea a fost: daca iti doresti cu adevarat ceva, treci peste multe si faci multe... Oricum ma bucur de masina si nu imi pare rau... Eu sper sa mearga totul bine. Ca planuri de viitor:
- bare transversale si "cosciug" mare
- reparatia/inlocuirea displayului care afiseaza temperatura exterioara
- proiectoare de ceata galbene
- un eventual lift-kit si alte anvelope
Astept pareri, sugestii etc. Sunt deschis la feedback...