Am tot cautat si pe forumuri mai vechi cu gandul ca poate au mai pus si altii si stiu ca mai sunt Golfuri si BMW-uri cu roll cage sau roll bar cum se mai numeste si masinile sunt inmatriculate si le vezi pe strada.
Nici un forum si nici o discutie nu a reusit sa ma lamureasca. Cea mai apropiata de raspuns a fost o discutie care spunea ceva de o completare la o lege privind "Sansele egale de supravietuire". Evident, ce inseamna si cand se aplica sau cum nu stiu si nu am gasit.
Am citit despre cazuri cu RAR Timisoara si RAR Ploiesti care nu am acordat omologarea/ITP-ul din cauza acestor bare care sunt vazute ca pericol pentru restul participantilor la trafic.
In acelasi timp cineva mentiona autoturismele din CNR care sunt inmatriculate. Acolo cred insa ca este vorba de omologare pentru automobil de competitite dar nu pot confirma.
A 4-a ipoteza este legata de masinile gen Porsche GTS care vin din fabrica echipate cu aceste "custi". Pentru ele cum e posibil sa fie acceptate daca nu sunt masini de competitie.
Voi ce stiti? Gasim undeva o lege clara? Se poate sau nu?