Folosesc de ceva vreme masina, am trecut de a doua iarna cu ea si pot sa spun ca pe zapada se comporta inexplicabil de bine. Din zona unde stau mi-a rezolvat toate problemele, pot circula in orice situatie, am echipato cu gume Nokian WD4 XL pt iarna.
Semnalizatorul din oglinda l-am gasit pe partsquad.com din Arabia Saudita cu vreo 75$, cam scump dar am rezolvat problema.
Acum revin cu alte intrebari si nelamuriri pt ca vreau sa rezolv anumite chestii mai mult sau mai putin deranjante.
Anul trecut mi-a schimbat uleiul din cutie si grupuri la un service din Sibiu si parca dupa eveniment cutia suna mai ciudat mai ales pe low, ca si cand uleiul pus e mai subtire decat ce o fi fost inainte in cutie. Treaba e ca e cam secretos mecanicul si nu mi-a spus ce ulei a pus.
Aproape imediat am observat ca imi curge ulei din cutie pe la semeringul de la planetara dreapta, curge putin, nu scade nivelul uleiului din cutie dar de seara pana dimineata face o picatura pe jos.
Am comandate semerigurile si o sa le schimb dar as vrea sa schimb si uleiul din cutie pt ca oricum o sa curga cand scot planetara.
Ce ulei recomandati? Motul Motylgear 75W80 sau Motul HD 80W90 Cat ulei intra in cutie?
Am nevoie de o recomandare pt un mecanic daca o fi cineva priceput la Sibiu pe Subaru sau daca nu Cluj, Brasov doar sa ajung la cineva care stie ce trebuie facut la masina asta.
Am o problema cu o pierdere de putere daca accelerez brusc undeva sub 3000 rpm, intre 2000 si 2500 rpm daca accelerez brusc parca "ii da in nas" daca trec de 3000 si stau acolo merge foarte bine. Mai am si un mic tremurat al motorului cand merge la relanti si motorul e cald, la rece nu face. Am vb o data cu cineva de la Bucuresti din reprezentanta si imi spunea ca ar trebui calibrata clapeta de acceleratie, dar nu am gasit pe nimeni sa aiba tester cu care sa paota face asta.
Nu am erori la motor, au fost shimbate bujiile de curand, mai am o banuiala spre pompa de benzina sau filtru de benzina, dar pe la cine am fost (mecanici) in Sibiu nu stiu nici macar unde sunt localizate cele doua componente, nu cred ca au fost schimbate vreo data. Din cate stiu sunt in rezervor.
Distributia a fost schimbata in Sibiu.
Orice ajutor si recomandare sunt binevenite, doar sa pot ajunge la cineva care ma poate ajuta sa mearga masina cum trebuie. De fapt vreau sa-i faca o verificare la orice ar mai trebui rezolvat la vechimea masinii si la cum se aud una alta pe la ea.