Voi amana prezentarea conversiei RHD->LHD pentru a trece in revista lucrarile din ultimele zile.
Schimbare distributie completa, pompa de apa, termostat bujii, precum ulei si filtre (109650km)Distributia cred ca a fost facuta de chinezii din Japonia sau de turcii din Germania: au schimbat doar cureaua si rola din stanga-jos, posibil si intinzatorul, cu repere originale, ce-i drept.
Am cautat si ales sa pun exact piesele ce vin in ambalaj Subaru, dar de la producatorii lor, evident pentru a reduce costul.
Dupa comparatia fiecarei piese veti gasi o lista cu reperele aftermarket (care sunt aceleasi cu cele din ambalaj original, exceptie facand pompa de apa).
Rola "dintata"Cele doua role la felRola micaIntinzatorul cu rulmentRulmentii sunt la fel, precum si pistonasul intinzatorului (aceiasi producatori) insa difera corpul.
Pompa de apaDupa ceva cautari am descoperit ca producatorul OEM este Aisin Yamada, dar negasind asa ceva in timp util am ales un SKF (am comparat-o fizic cu inca 5 producatori si mi s-a parut cea mai apropiata de original).
Cureaua de distributieAici m-am cam rasfatat alegand un HKS armat cu kevlar
.
Lista coduri si producatori OEM pentru distributie:-pinion (rola cu dinti) NSK in ambalaj INA 532 0084 20;
-rola x2 KOYO in ambalaj INA 532 0085 20;
-rola mica NTN GE381.04;
-intinzator NTN GT381.02;
-pompa de apa SKF vkpc 98001 (Aisin este OEM).
BujiiPFR7G ca asa zice producatorul.
Un pic cam mare gap-ul la bujii, dar nu simteam nimic:
Filtru de aer OEMSURPRISE!!!BONUS BONUS BONUS JACKPOT TREI LAMAI