Salutare si bine v-am gasit!
Am preluat si eu "microbul" Forester dupa mult timp de cautari, cercetari, vizionari, discutii etc
Si vineri am facut pasul - Subaru Forester 2009, benzina 2.0. Cu GPL de fabrica, pe care nu il voi folosi, nu il vreau, il vand
Daca vrea cineva instalatia, dati-mi un semn.
Si acum, primele impresii: am facut sambata un drum din categoria imbinam utilul cu placutul, la Straja, unde era tabara fetitei. Am avut ocazia sa merg, deci, pe autostrada A1 (120 km/h - 10.4 l/100km), apoi drumurile nationale si judetene de prin Valcea, Gorj si Hunedoara, defileul Jiului etc - media de consum 7.4 (sa zicem - am avut si 6.4 si 8.4).
Masina are suspensii schimbate (arcuri si amortizoare), reglabile pe inaltime si confort, astfel ca sta pe curbe ca un kart, la cum e setata acum - ceea ce, recunosc ca mi-a placut maxim - practic nu are balans. In schimb, la denivelari e bine sa te tii
La Straja, cine stie drumul de urcare - vreo 5 km de serpentine in urcare si curbe ac de par, am urcat cu treapta 2 si uneori 3, fara scapari, fara subturari, iar pe jos era genul de zapada maro, deci strat subtire de zapada inghetata plus nisip, cred. Nu a facut niciun fel de probleme.
Pe restul drumului - Dealu' Negru si alte serpentine in urcare am incercat sa vad cum trage si am vazut ca, daca nu te grabesti, urca frumos si in a 4-a, fara sa subtureze. Daca treci in a 3-a deja intra cuplul foarte puternic, dar asta doar daca te grabesti
Nu am apucat sa merg si pe un drum cu zapada neumblata, desi mi-ar fi placut, dar revin cu impresii.
Si in final - ce m-a facut sa aleg Subaru, momentul decisiv - eu stau langa Bucuresti si am drum pe camp daca vreau sa ajung intr-un timp decent in oras, adica sa nu astept 30 minute in coloana pana trec centura... Si am testat sambata trecuta masina, fix pe acel drum, camp, noroi, panta coborare/urcare - iar masina a mers fara nicio scapare in tractiune - inclusiv la uracare, cu anvelopele infasaurate in noroi (este foarte cleios noroiul ala) a urcat in treapta 2, fara low, fara sa patineze... Atunci am zis ok, e ce trebuie.
Azi sau maine vreau sa incerc acelasi drum care acum e acoperit cu zapada (10-12 cm cat or fi) si sper sa fie la fel de ok - am nevoie de aceasta masina mai ales pentru acest drum care imi salveaza 30 de minute dimineata.
PS: am urmarit acest forum si vad ca este o comunitate super ok - a fost al doilea motiv pt care am ales Subaru vs altceva.
Drumuri bune si ne mai auzim !