Salutare !
Mi-a scapat discutia asta ... si cum am fost mentionat, zic si eu cate ceva:
1. Daca tii mortis sa cari cu masina 2-3 trolere + 2 biciclete + trotinete & stuff, singurul model din gama Subaru care ofera spatiul din portbagaj similar Passatului tau este Outback-ul.
Bifeaza si restul cerintelor (garda la sol, benzina, cutie automata, ACC, etc).
Cu putina rabdare (sau cu ceva mai multi $$$), poti gasi unul.
2. XV-ul este - dpmdv - unul dintre cele mai reusite modele scoase de Subaru in ultimii ani.
Cum eu am cu doar 10 cm si 15 kg mai putin decat tine, sunt 99% convins ca nu o sa ai nici o problema sa te simti bine in XV. Nici pentru restul de pasageri nu va fi deloc neplacut (este surprinzator de mult loc pentru picioare pentru locurile din spate chiar si cand scaunul soferului este reglat pentru mine).
Problema e ca, la XV, s-a optat pentru mult spatiu in habitaclu in detrimentul portbagajului. Pe mine nu m-a deranjat ca in 99% din timp sunt singur sau cu inca o persoana in masina. Dar, am fost intr-un an in concediu cu XV-ul cu ambii copii (ma rog, la 20 de ani erau deja adulti) fara a sta cu bagajele in brate.
Dar, noi suntem invatati sa plecam in concedii cu strictul necesar (2-3 schimburi, costumele de baie si cardurile).
Daca nu vrei sa iei si biciclete in concediu si investesti intr-un Thule pe plafon, este foarte posibil sa va descurcati de minune si cu un XV.
Si eventuale mici si rare momente de bataie de cap cu aranjatul bagajelor vor fi uitate cand pleci la drum si simti cum se conduce maina aia.
3. Forester - modelul actual e huuge ! Dar tot nu-ti intra 2-3 trollere si doua biciclete nedemontate in portbagaj.
La fel ca si in cazul XV-ului, s-a optat pentru un spatiu de sufragerie pentru pasageri cu pretul reducerii unor cmc din portbagaj. Dar si asa, portbagajul Foresterului este dublul fata de cel al XV-ului.
Ca masina de familie, modelul actul de Forester este excelent - spatios, confortabil, burdusit cu sisteme de siguranta.
Singurul ”-” ar fi motorizarea - nu, masina nu-i ”moarta” si se misca mai mult decat decent, dar i s-ar fi potrivit muult mai bine macar 2.5-ul de pe Outback ca sa nu mai vorbim de un turbo (2.0 de pe SJ XT sau 2.4 de pe Ascent).
Dar .... suntem ECO !
Eu am ambele modele de mai sus (XV si Forester) si mi-ar fi greu sa-ti spun care-i ”cea mai cea”.
Personal, pentru job si frecat prin jurul casei prefer XV-ul, dar in concedii - alegerea clara e Foresterul.