Purtata in acesti termeni, discutia cred ca duce intr-un sens giratoriu in care intra toata lumea dar nimeni nu mai poate iesi.
Mi se pare ca ajuta foarte mult la clarificarea dezbaterii o alta vizualizare a problemei: transformarea cercului intr-o dreapta - in loc de un giratoriu, avem un drum cu prioritate, cu sens unic si 2 benzi (banda 1 dreapta si inainte, banda 2 inainte) care se intersecteaza cu 4 drumuri la dreapta, fiecare din aceste 4 drumuri cu ambele sensuri de mers.
Cei aflati pe drumul cu prioritate ies pe oricare dintre cele 4 drumuri la dreapta de pe prima banda. Daca se afla deja pe prima banda, semnalizeaza dreapta si intra pe drumul secundar ales. Daca se afla pe a doua banda semnalizeaza intentia de a schimba banda, se asigura ca pot efectua manevra, trec pe prima banda si semnalizeaza intentia de a parasi drumul principal. In acest caz pot fi pusi in situatia de a ceda trecerea celor aflati pe prima banda si care isi continua deplasarea pe directia inainte, ceea ce este absolut normal pentru ca altminteri ar fi echivalent cu a face dreapta de pe banda a doua.
Cei care vor sa intre pe drumul cu prioritate de pe cele 4 drumuri secundare semnalizeaza ca in orice alta intersectie atat la intrare cat si la iesire. Adica semnalizeaza dreapta de 2 ori.
Mi se pare doar mie ca e mai clar asa?