Transformarea autoturismelor in bunuri consumabile a determinat eliminarea solutiilor tehnice serioase si inlocuirea acestora cu prostii.
Daca ne raportam la Brainiac. cred ca afirmatia este prea generalizanta pentru specificul subiectului.
In materie de In Car Entertainment si, ulterior, conectivitate, se poate spune ca OEM-ul auto a fost intotdeauna depasit de situatie. Asa ca nu as cataloga ceea ce venea din fabrica infipt in bord cu rolul de a asigura ambianta sonora "solutii tehnice serioase" - au fost si sunt tot niste Clarion-uri/Kenwood-uri/Sony-uri/Bose whatever cu niste interfete modificate, care imbatranesc moral doar stand in showroom asteptand sa fie vandute.
Deci, din punctul asta de vedere, inteleg perfect dorinta unora precum Brainiac de a upgrada sistemul cu o platforma care are mult mai multe sanse la o batranete decenta. Cat despre a integra niste comenzi de climatizare pe un touchscreen, poate ca nu e cea mai buna solutie cu putinta, ergonomic vorbind - dar cati dintre cei care se plang de asta pot baga mana in foc ca atunci ca opereaza butoanele instalatiei de A/C o fac fara sa se uite la ele? Mai ales daca vorbim despre o climatizare automata, unde temperatura e afisata pe un display. In plus, daca poti sa exploatezi o logica noua de interactiune cu sistemul (multi-touch), de ce sa nu faci asta?
Cred ca respingerea in bloc a tuturor lucrurilor noi care scot capul pe piata este contra-productiva, ca sa nu spun mai mult. Daca tot facem apel la intelepciunea oferita de niste ani de scoala si de mai multe decenii de viata, cred ca ar trebui sa o utilizam spre a discerne graul de neghina, nu pentru a da foc intregii recolte.