Nu cred ca e cazul de o mare cearta pe subiectul asta. Nici nu cred ca o cutie automata inseamna musai progres. Probabil e vorba de viziunea fiecaruia pe care are despre masini, si aici intra subiectivismul.
Uite, eu, om care nu are nici pe departe 25 de ani de condus, inca se bucura de o cutie manuala. Ba chiar as spune ca pentru mine e chiar o forma de terapie, de a fi un pic mai prezent: la urma urmei si ambreiajul ala nu il apesi cand vrei, ci cand trebuie. Si cand trebuie? Ei bine, trebuie sa fii un pic atent la motor/viteza/sunet/etc. Eu cred ca despre asta e vorba in aceasta mare dezbatere, masini super tehnologizate vs. masini simple: unii vor sa nu mai aiba grija manipularii masinii, si sa mai aiba la dispozitie niste sisteme de siguranta(in aparenta eficace) - cazul lui marr, altii (inca) vor sa fie un pic mai legati de actul condusului.
Stau pe forumul asta de aproape un an, si ii admir in egala masura si pe baietii pasionati care pun super mult efort(financiar, si energie) in masina lor, masini din care probabil nu isi vor scoate toti banii pe care i-au bagat, dar si pe cei care vin aici si isi prezinta masinile cele mai noi, si ne vorbesc despre avantajele/dezavantajele lor.
TLDR: Nu exista ceva 100% bun, si altceva 100% rau, fiindca altfel, dupa parerea mea, producatorii de masini s-ar axa doar pe acel 100% bun. Ei vor doar sa faca bani, nu au treaba cu pasiunile oamenilor, oricat de dur ar suna.