Malakay, acum 10 ani, pe forumul daciaclub era activitate grea la 1300 si 1310. Sute de membri ne bateam capul cu carburatoare, aprinderi electronice, arcuri taiate, jante latite si geamuri electrice.
La Logan la fel, abia aparuse, era isterie cu jantele, versiunea 1.6 16V era avion nemaivazut.
Acum, 10 ani mai tarziu, la 1310 si 1300 nu mai e nimeni, sunt topicuri cap de lista cu ultimele mesaje din 2018.
Ei, aia cu 1310 acum 10 ani, acum au masini normale, cu airbaguri.
Aia cu Logan acum 10 ani, acum au seria 3 sau Laguna.
Aia cu Megane acum 10 ani, acum au Phaeton sau nush ce Lexus. Stiu pentru ca forumul ala inca functioneaza, si are loc toata lumea.
Asta ar fi un aspect.
Al 2-lea... aia cu 1300 si 1310 modificate inca exista, dar sunt pe grupuri de facebook, instagram (habar n-am ce e ala, nu am) si alte medii d-astea moderne.
Altfel, ia exemplul 4tuning. E mort forumul ala de ani. Mort-mort, ma mir ca mai merge deschis. Si totusi nu plange nimeni dupa el, sau n-am vazut eu.
Si tot ce am scris mai sus se rezuma la un singur cuvant: progres. Evolutie daca vrei. SCHIMBARE.
Malakay, unde sunt prietenii vostri de pe forum din urma cu 10 ani? Ce masini au acum, cati copii, ce preocupari, le mai arde de internet, iar daca da, unde, in ce comunitati online isi petrec timpul?
Am senzatia ca voi sunteti doar nostalgici si nu acceptati schimbarea. Caz in care sa ma ierti, dar... nu exista nicio rezolvare pentru problema voastra.
Lucrurile evolueaza, involueaza, zi-i cum doresti, dar ori te lasi dus de val si incerci sa te bucuri de ce a ramas, ori iesi pe mal si plangi ca nu mai e cum era acum 10 ani.