Apropo de drumuri, transport in comun, etc.
Am fost weekend-ul trecut prin Cluj si, volens-nolens am avut de traversat Clujul in toate directiile, de la un cap la altul, vineri intre 16:00 si 18:00. Deci, la ore de varf.
Am ramas surprins cat de bine se circula chiar si fata de Sibiu, care-i un satuc mai mare (si-l si cunosc) - ca sa nu mai vorbim de Bucuresti,
Pe majoritatea bulevardelor principale, sunt benzi unice pentru transport in comun, taxi si biciclete - am remarcat asta chiar si pe Pata, unde inainte erau doua benzi pe sens iar acum a ramas o singura banda pentru masini pe fiecare sens.
Am facut din centru (Piata Unirii) pana in Floresti in jur de 20-25 minute (fac mai mult de la mine de la birou pana acasa, si am cca. 4 km).
Cu toate astea, autobuzele mergeau clar mai repede decat mine !
Alta chestie intelgenta - am vazut in oras afisaje electronice cu parcarile publice din Cluj si cu numarul de locuri libere in fiecare parking ! Bine, exista si o aplicatie de mobil pentru parcari in Cluj, dar afisajele sunt o chestie super desteapta pentru cineva care nu-i din zona !
In plus, am fost de-a dreptul mirat sa gasesc sambata, in jurul pranzului, loc de parcare in plin centrul Clujului - dar, ce-i drept, e 7 lei/ora.
Ca atare, dupa cum am vazut, solutii sunt !
Nu cred ca soferii clujeni nu am injurat cand le-a fost ”furata” o banda de pe aproape toate bulevardele. NU cred ca nu au suduit cand au crescut preturile parcarilor din centrul orasului si daca vrei sa mergi cu masina sa bei o cafea in centru, te costa parcarea mai mult decat consumatia.
Dar, Boc si-a asumat sa incaseze injraturi la greu, si-a vazut de treaba, cu timpul oamenii au inteles despre ce-i vorba si /sau s-au obisnuit, iar acum orasul e respirabil.
Totul e sa vrei sa faci ceva si cand o faci, sa o gandesti bine !