.... Dar īn viitor sigur o sa ma mai risc la un Subaru...
Pasajul asta, dintr-un alt topic random, ma determina sa scriu si eu cateva randuri.
De vreun an, poate chiar doi, verific ce XV-uri apar la vanzare afara. Doream sa-mi inlocuiesc actualul daily, Ignis Sport din 2004 cu o masina mai moderna, in special mai confortabila, ca actuala ma rupe. Mai sigura, mai polivalenta. Eram fixat pe 2.0 benzina, obligatoriu 6MT.
Gasisem in urma cu vreo 2 saptamani ceea ce parea a fi masina perfecta. Culmea, cu intermediarul perfect, o directoare de reprezentanta Subaru din estul Germaniei. Painea lu' tumnesio femeia, si nimic altceva.
Si m-a lovit o idee, aveam sa realizez ulterior, geniala prin efect. Cu final tristut, urmeaza, dar geniala - sa fac testdraiv.
Stiind ca e una pe forum, am contactat proprietarul si m-am autoinvitat la el acasa ca sa-i plimb masina. Super om, maxim caracter, desi probabil nu citesti pe aici, multumesc!
N-o mai lungesc - nu mi-a placut neam! Si aici ma refer la faptul ca e lenesa moarta, te depasesc gastele de pe marginea drumului si rad de tine.
Eu imi facusem de acasa calculul teoretic, 150 cai pe 1.4 tone, comparat cu 109 cai pe 0.9 tone (actualul daily) si mi-a dat okish. In realitate insa, pentru mine cel putin, nu, e jalnic de rau.
Ca urmare, desi eram maxim de fixat pe XV... Adio.
I-am scris Sabinei si mi-am cerut jdemii de scuze. Am sters toate favoritele cu XV, si aveam o groaza. E pa.
Treaba altora cum sunt, aici e vorba doar de mine. Daca vrei sa faci o depasire, doua, trei, si sa supravietuiesti, Subaru nu exista decat turbo. Iar la ce si cum s-a tot votat de 35 de ani acusi, noi avem drumuri bazate pe depasiri.
Pentru mine, aspiratul a iesit din orice calcul pe Subaru. Exceptie poate XV-ul 1.6NA, eventual cu CVT, dar n-am avut placerea (gluma amara).
Dpmdv masini faine, dar n-au o treaba cu realitatea noastra, motoarele-s gresite rau, dar rau de tot. Poate d-aia n-au succes aici, si dieselul turbo face legea la noi (dinamica ok, ca n-ai de ales, dar si consum, ca avem nivel de trai vai pln).
Am zis sa zic.