Loc de dat cu capul - vol. II
Subaru club Romania

Loc de dat cu capul - vol. II

Muttley

• 5130
Re: Loc de dat cu capul - vol. II
« Reply #2180 on: November 14, 2024, 12:02:43 PM »
Dilema existentiala noua.

Am observat in Brasov de ceva vreme o dubiosenie, care adineauri era sa ma faca praf.
Deci mai intai vad stopuri de frana aprinse si abia apoi, MUUUUULT mai tarziu, semnalul.
Declar cu toata convingerea ca ar trebui sa fie invers intr-o lume normala.

Adineauri...
Sosea lunga si dreapta si libera. Ala din fata merge ca mortul, vad ca franeaza aproape de oprire. Crezand ca e alt ghertoi care se opreste in noroaiele de pe margine, ma bag in depasire. In fix ultima clipa, odata cu momentul in care ia puternic de volan, da semnal STANGA, ca sa intre pe ceva straduta obscura si ascunsa.
Noroc ca ma descurc binisor la cacaturi d-astea si ma ajuta si masina usoara, cu frane supradimensionate si suspensie lemn, altfel eram rasturnat prin garduri.
Si dupa ce am luat laptele, pe drumul de intoarcere, altu', la fel.

In 2000, cand am dat eu de permis, legislatia stipula in clar - semnalizezi intentia de schimbare a directiei de mers:
- cu 50m inainte de efectuarea manevrei in localitate;
- cu 100m inainte de efectuarea manevrei in afara localitatii.

S-a schimbat ceva? S-a redus la zero metri?
Intreb serios, ca nu stiu.
Mersi!

PS: Ciolacu sau ala (cum slbz il cheama, de e galben), presedinte!
« Last Edit: November 14, 2024, 12:10:20 PM by Muttley »
WRX SW 2002

Forester

• 3125
  • The other right!
« Reply #2181 on: November 14, 2024, 12:09:53 PM »
La legislatie nu s-a schimbat nimic. Numarul ghertoilor ingnoranti si/sau nesimtiti, a crescut exponential.
Si mai am eu o oftica. Practic, pe drumuri acum vezi aproape numai tiruri. Care cand intra pe o straduta de pe banda 1, musai sa faca o eschiva pe juma de banda 2, sa poata sa intre cu tiru pe straduta fara sa calce bordura. Sau metrul de sosea de langa bordura.
Ford Kuga FHEV AWD ST-Line X 2024
Ex Forester SG 2.5XT 2006
Ex Forester SG 2.0x 2008

Muttley

• 5130
« Reply #2182 on: November 14, 2024, 12:11:42 PM »
Bos, dar wtf...
Adica ne atingem, eu ma rastorn de 4 ori, dar si el pleaca de acolo pe jos, ca-i lipseste o roata. Chiar nu mai exista pic de instinct de conservare?!?

Legat de tiruri, ma amuza ca in uichenduri n-au voie sa circule, dar sambata e plin de ele.
Tirurile exista ca ne plac papica si emagul, adica consumerism. Contribuie la reducerea poluarii. E de la noi. Si de la CFR marfa sau cum ii zice, ca e inexistent, ca votam prost de 35 de ani.
« Last Edit: November 14, 2024, 12:19:36 PM by Muttley »
WRX SW 2002

dan_b

• 1319
« Reply #2183 on: November 14, 2024, 12:20:09 PM »
Da, e plin de idioti care nu semnalizeaza.
Obligatia de semnalizare este la fel, doar utilizatorii sunt net mai prosti si mai nesimtiti.

Iar referitor la manevrele de virare stanga sau dreapta, am vazut in ultima perioada la fel de multi idioti care vireaza "ca tiru'", ei fiind cu niste mizerii de turisme, dar probabil asa au invatat de la pseudoinstructorii cu care fac pseudoscoala de pseudosoferi.
ex Subaru Forester 2009, 2.0 benzina.

Forester

• 3125
  • The other right!
« Reply #2184 on: November 14, 2024, 13:42:19 PM »
...
Iar referitor la manevrele de virare stanga sau dreapta, am vazut in ultima perioada la fel de multi idioti care vireaza "ca tiru'", ei fiind cu niste mizerii de turisme,...

La asta ma refeream si eu, dar mai bombastic  ;D
Ex Forester SG 2.0x 2008

Forester

• 3125
  • The other right!
« Reply #2185 on: November 14, 2024, 13:43:20 PM »
... Chiar nu mai exista pic de instinct de conservare?!?
...

NU!!! Si pe mine ma uimeste si ma șochează chestia asta!!!
Ex Forester SG 2.0x 2008

andea79

• *
  • 4032
« Reply #2186 on: November 14, 2024, 16:34:36 PM »
eu cu pejos 107 intru ca tiru...sa-i arunc un pic spatele care nu este :)

Forester

• 3125
  • The other right!
« Reply #2187 on: November 14, 2024, 16:52:37 PM »
Ăla și dacă îl pui de-a latu' nu iese din bandă!  ;D
Ex Forester SG 2.0x 2008

« Reply #2188 on: November 14, 2024, 22:40:23 PM »
Care cand intra pe o straduta de pe banda 1, musai sa faca o eschiva pe juma de banda 2, sa poata sa intre cu tiru pe straduta fara sa calce bordura. Sau metrul de sosea de langa bordura.
Si in giratorii, de care e plina Constanta, cel putin, la fel se incadreaza multi, probabil daca vireaza maxim uzeaza caseta de directie prematur

« Reply #2189 on: November 17, 2024, 21:42:41 PM »
eu cu pejos 107 intru ca tiru...sa-i arunc un pic spatele care nu este :)

Haha , deci toti avem un trocarici de oras. Muttley are un (fel de) suzuki parca, tu zici de pejos, eu am un ibiza corespunzator in 2 usi :)).

Dar eu nu am suspensie de lemn la ea , pt ca gropi , linii de tramvai …

Dar la “bucale” noi suntem obisnuiti cu cretinii , cu facut dreapta de pe banda 3, cu bucla de camion cand fac dreapta cu poloul, becuri stinse noaptea, taximetristi care au 2 moduri schimacher cu client, melcu de la omv fara … veatza e complicata pe capitala
Subaru nu este o masina, este un hobby!
Ex: Legacy H6 5EAT VDC 3.0

Forester

• 3125
  • The other right!
« Reply #2190 on: Today at 10:51:45 »
Confirm si eu majorarea RCA-urilor pentru ambele masini, Forester si Previa.
38 de ani, b8.
Anul trecut am platit 1200 ron la Subaru iar anul asta cea mai ieftina cotatie era 2200 la ceva asigurator grec.
La Toyota am platit tot 1200 ron (plus minus 50ron) iar anul asta cea mai ieftina cotatie a fost 2400 ron.
Subaru are 230cp iar Toyota 136cp.
Pentru ca ne-am mutat din Bucuresti, trecut ambele masini pe judet de provincie si platit RCA cate 800ron pentru fiecare.

Sa nu mai poluam topicul de vanzare al XT-ului.
Mi se pare absolut halucinant, doar ca nu mai esti in Bucuresti a scazut prima de 3 ori!!!!
In conditiile in care jumate din haosu din capitala (exagerez... si nu prea) e creat fix de cei din provincie, no offence! Sunt total rupti de realitatile traficului, merg pur si simplu orbeste, merg incet pe banda 2/3, sunt total imuni la a urma benzile sinuoase, chiar si alea marcate. In conditiile astea, evident ca toata lumea ii depaseste aiurea, ii claxoneaza, le da mu!e...
Ex Forester SG 2.0x 2008

Muttley

• 5130
« Reply #2191 on: Today at 11:40:01 »
Aia 8 ani cat am stat in capitala, 2007-2015, samert', dar am condus exemplar de atent, tocmai ca sa nu-mi iau mure ori sa fac poc.
S-or fi schimbat chestii in ultimii ani poate, gen permis loat la sushiava.
WRX SW 2002

Forester

• 3125
  • The other right!
« Reply #2192 on: Today at 13:02:46 »
Nici gand sa generalizez, si din pacate observ anumite judete cu pondere foarte mare in aceste cazuri, ajutate si geografic de apropierea de capitala: GR, CL, TR sunt fruncea. Apoi mai putin evident PH, AG, DB.
OK, inteleg ca nu sunt obisnuiti cu traficul de aici, si ii vad pe multi mergand totusi in asa fel incat sa incurce cat mai putin, nu mor cu banda 2 de gat, nu-s nesimtiti. Insa aia de i-am infierat eu imi pare ca au combinata si o doza mare de nesimtire, cocalarism etc. Aia sunt cei care ma seaca.
Ex Forester SG 2.0x 2008

Ilie

• 640
  • Forester sg9 2.5xt
« Reply #2193 on: Today at 19:05:38 »
Un procent il reprezinta si soferii de Uber/Bolt cu masini inregistrate in judetele limitrofe.
Aceeasi situatie am vazut la Cluj..am folosit Uber de 4 ori in 2 zile si de fiecare data am fost condus cu masina de MS; zicea unul din soferi ca e diferenta mare de RCA intre CJ si MS.

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/ultima-ora-foto-schimbari-la-rca-soferii-din-bucuresti-si-ilfov-vor-cumpara-mai-scump-politele-21679693