Salutare,
In sfarsit fac trecerea de la citit forum si comentat pe topicul de anunturi, la a prezenta Foresterul cu care imi fac intrarea in familia Subaru.
Un Forester XT din 2003 cu 159k kilometri la bord, incalzire in scaune, carlig, cutie automata.
Masina a fost la o verificare la SMT inainte de cumparare unde am primit un deviz si o lista de chestii la care ar trebui sa ma uit.
Apoi, dupa ce am facut actele am dus-o direct la Andrei (Rux Auto) pentru distributie si revizie.
Ambele verificari s-au sfarsit cu "e o masina f ok pentru varsta ei" si in afara de o garnitura de la tacheti si articulatii nu prea sunt probleme. Distributia am facut-o pt ca nu se stie sigur daca fusese facuta in Germania si nu prea vreau sa raman in drum cu ea.
Pentru mine inseamna o intoarcere la masina mare (break style) dupa un Focus wagon si o Fiesta ST pe care inca o am. Este insa prima masina 4x4 si cu garda la sol mai serioasa. O sa am nevoie pentru drumuri la munte, zapada, forestiere etc.
Trebuie sa zic un multumesc celor de aici pentru informatiile de pe forum si raspunsurile primite, m-au ajutat sa iau decizia cu mai putin stres si sa ajung repede la un mecanic cu feedback bun.
Altfel, o iau usor cu piesele mentionate in deviz. Garnitura o sa fie prima pentru ca scurgerea de ulei ajunge pe evacuare si inauntru mai miroase a ars uneori. Apoi vad cu rulmentii (pe care ii am deja) si restul articulatiilor, bucsi etc.
Pe langa deviz ar mai fi:
- o problema la incalzirea scaunului sofer, care nu functioneaza. Fostul proprietar inteleg ca a verificat alimentarea si problema nu e acolo ci la elementele de incalzire.
- un surub de la sina scaun pasager care e efectiv retezat din filet
- o tetiera spate lipsa
- niste rugina pe la pasajele rotilor spate
Sa ne conversam cu bine
Dragos