Va multumesc pentru primire si pentru gandurile bune!
Inainte de a continua,rog putintica rabdare in ceea ce priveste pozele pentru ca sunt doar un ageamiu in domeniul socializarii virtuale(n-am conturi de facebook,instagram,etc).Si asta a fost unul dintre motivele pentru care am ezitat sa intru pe forum(si nici nu prea ma pricep sa transcriu in cuvinte ceea ce vreau sa exprim),asa ca,fiind prima data intr-o asfel de ipostaza,rog intelegere pana deprind tainele utilizarii lui!!
Asadar,decizia luata,incep sa caut,cu rabdare,ceva care sa se apropie cat mai mult de ceea ce-mi doream...Din pacate(stiam de la inceput ca nu va fi o misiune usoara,deci eram inarmat cu rabdare),pe mobile,nu prea sunt variante sedan,iar cele care sunt,fie au rulaj mare,fie motorizarea de 2l,165cp despre care nu am prea multe date,fie au echipari cu AC manual,fie cu gpl,fie culoare care nu-mi place.Pe scurt,greu de gasit,fac o paranteza-am gasit ceva in Austria,suspect de ieftina cu km putini,si,ciudat ca mi-a raspuns imediat la mail,masina de serviciu care se afla in Suedia,dar n-ar fi fost o problema intrucat se oferea sa-mi achite drumul,sa ma ia de la aeroport si bla,bla...o alta gaselnita pentru tepele cu masini-asa incat am inceput cautarea si la noi.
Pe aici,alte surprize:ori cu probleme tehnice evidente,ori cu acte in care proprietarul era altul decat vanzatorul,ori lovita si reparata in bataie de joc,pana intr-o zi cand apare un nou anunt,fara poza,fara prea multe detalii,insa care mi-a atras atentia(nu stiu de ce,dar aveam o presimtire,desi nu era in descriere,ca este sedan,si ca este aproape de ceea ce caut.Pe scurt,sunat,vorbit,cerut detalii,stabilit sa vad masina.
Odata ajuns la fata locului,masina era,in proportie de 100%,asa cum o descrisese proprietarul:mici probleme de natura estetica deformari usoare de la usile deschise cu "grija" de la cei parcati lateral,scaunul soferului avea pielea de langa cusatura de la sezut,sectionata si principala problema:cutia de viteze care,dupa ce am condus masina,am constatat ca nu era singulara pentru ca in afara de faptul ca,uneori,la decelerare,retrograda cu socuri(nu schimba treptele succesiv,ci trecea din treapta a 4-a direct in trapta a 2-a sau din treapta a 3-a in trepta intai,sau,cel putin asta era senzatia),permanent era prezent un zomot sacadat,mai puternic in sarcina.Aveam de decis intre a o lua si a-mi asuma riscul sau de a continua cautarile.
Intrucat proprietarul este o persoana onesta,care n-a incercat sa recurga la trucuri(genul improvizatiilor care sa tina pana se vinde masina),iar ceea ce mi-a spus referitor la reprezentanta(la care avea tot istoricul intrarilor in service al masinii,de la achizitie pana in prezent)cu privire la faptul ca reparatia urma sa fie facuta de catre un alt atelier specializat era verificat,intrucat un amic care avusese o problema cu acelasi tip de cutie,in vara,primise acelasi raspuns.Tentatiea era mare,asa ca dupa ce am terminat de verificat masina si actele,descoperim ca ITP-ul expirase cu 3 zile in urma.Fiind sambata iar statiile inchise ma gandeam ca pe langa riscul asumat cu problemele deja existente,mai ales zgomotul acela permanent,de care v-am zis,trebuia sa mai risc si retinerea certificatului de inmatriculare in cazul unei verificari de rutina,pana sa ajung acasa(aprox 300km).
M-am decis,in cele din urma,spunandu-mi ca:daca-i bal,bal sa fie si am batut palma,iar la final norocul a trecut si de partea mea,intrucat am gasit pe cineva,la un birou de acte auto,dispus sa vina de acasa si sa intocmeasca actele de vanzare cumparare.
Am ajuns acasa,din fericire,fara evenimente neplacute,fiind,pe tot parcursul drumului,atent la zgomotul descris si incercand sa decelerez cat mai lin,desi pe Rucar-Bran,este aproape imposibil.
Cam asta ar fi,pe scurt,aventura in urma careia am devenit proprietarul unui Legacy sedan,alb perla,fabricat in 2008,motor2l,110kw,138000km,Voi reveni cu amanunte legate de remedierea problemelor cu schimbarea treptelor,identificarea zgomotului si ce am mai "mesterit" la ea, pentru a o aduce la stadiul dorit de mine(am si niste gargauni,ca totul sa fie functional 100% si fara cusur,iar daca descopar ceva in neregula-cat de mic si neinsemnat ar fi-n-am liniste pana nu-l rezolv,unii zic ca sunt putin defect,dar na,fiecare cu ale lui).
Voi reveni!