Salut si bine ai venit !
Eu unul as zice ca n-ar fi rau sa-i faci un Jurnal de prezentare masinutei tale !
Chiar merita si ea unul !
Referitor la pocnituri - da, se aud dupa ce opresc motorul, E normal - sunt o multime de repere metalice ce se dilata datorita caldurii degajate de motor / gazele de ardere. Cand opresti motorul, temperatura scade (destul de brusc) si metalul se contracta.
In opinia mea, ”pocniturile” provin de la sistemul de evacuare unde avem tabla subtire care-i mai ”sensibila” la variatiile de temperatura.
In alta ordine de idei - imi tot fac ”curaj” sa mai scriu cate ceva pe aici, dar am fost extrem de ocupat in ultima perioada - si am fost si bolnav cand am fost mic !
Am facut in week-end-ul trecut un drum pana la Zalau (Lorian - nu, nu am refacut de data asta stocul, dar se mai gaseste cate ceva pentru prieteni !).
Am prins o vreme infecta, cu multa ploaie - torentiala pe alocuri.
Dar m-am bucurat din plin de XV - stabilitate, confort, siguranta - you name it !
De data asta, nu am folosit deloc ACC-ul - desi am avut destui km de autostrada ( atat Sibiu - Sebes cat si Aiud - Nadaselu).
E mishto drumul de la Nadaselu spre Zalau - destul de liber, cu multe portiuni virajate.
Am mers destul de alert (140-150 km/h pe autostrada), viteza legala +10/20 km/h in rest. Consumul a fost de 7,8 l/100 km.
Tot mai mult imi place masinuta asta si-s tot mai multumit de alegerea facuta !
Mi se potriveste ”manusa” !
PS: Saptamana trecuta m-am invrednicit sa-i schimb anvelopele.
Cu ocazia asta am aflat si eu ce adidasi are in dotare XV-ul: Bridgestone Dueler HP Sport !
Bine ca au renuntat la Geolandar-uri !
La prima vedere, se comporta foarte bine pe ploaie. Pe uscat si la temperaturi ridicate, deocamdata nu a fost vreme sa le testez ...
Sper sa vina, intr-un final, si vara !
PPS: Tot saptamana trecuta am reusit sa o ”marchez” cu stickerul ”Subaru Fan Club”.
Urmeaza sa-i fac o poza si sa o prezint cum se cuvine !
Si inca ceva - am aflat cum se poate face update-ul de harti, fara a mai trebui sa merg in service.
Aici e un filmulet care arata, pas cu pas, ce si cum:
Mi-am facut cont pe subaru-maps.com, a recunoscut VIN-ul masinii si perioada valabilitate a up-date-urilor gratuite (19.11.2021).
Am verificat si este disponibil un update de soft si de harti pentru Europa lansat in 18.02.2019.
Versiunea software instalata pe masina mea este Rel2.17.43.20 / versiunea disponibila este Rel_U0.18.43.20 EU
Versiunea de harti pe care o am instalata este: Europe_991_6344_8391 / versiunea disponibila este: Europe 991_6759_9121
Daca-mi fac timp, incerc in week-end sa fac up-date-ul si revin cu detalii.