Ieri am efectuat revizia anuala a XV-ului - la Auto Kino, bineinteles.
S-au facut operatiunile obisnuite - schimb ulei (Motul 0w20) si filtre (ulei, aer, polen) + actualizarile de software aparute de la ultima revizie.
Acum, in sfarsit, a implementat si Subaru un sistem on-line unitar de inregistrare a masinilor si operatiunilor efectuate la acestea !
Cu ocazia asta s-a verificat in sistem si daca sunt actiuni recomandate de producator pentru masina mea - au fost doua, respectiv:
- o actualizare de soft pentru unitatea multimedia (venita de la Harman Kardon). NB: unitatile sunt toate produse de HK, cele marketate ca avand sistem HK au in plus si boxele HK.
- o actualizare de soft si o verificare a bobinelor de inductie - aparent era o eroare pe undeva si in anumite situatii, sistemul nu intrerupea alimentarea electrica a bobinelor nici dupa oprirea motorului. Asta putea duce la craparea susnumitelor bobine. La mine totul a fost OK.
Toate operatiunile (actualizari software, verificari, revizie propriu-zisa) au durat cca. 2 h. Dar, a fost un timp de calitate petrecut in compania lui Paul si a lui Sese.
Multumesc pe aceasta cale pentru cafelute si conversatii !
Costul total al ”distractiei” = 1138 lei (inclusiv TVA)
Am fost imbiat insistent sa fac un drive-test cu noul Outback, dar eram prea obosit si fara chef. In plus, nici nu am de gand sa schimb prea curand XV-ul si nu am vrut sa-mi vare vreo idee creata .... asa ca am refuzat politicos !
Totusi, noul Outback arata intr-un mare fel, iar interiorul - desi spectaculos - mi-a dat senzatia aia de ”acasa” si feeling-ul de ”deja vu”!
Si cand urci in masina, nu da absolut deloc impresia de SUV ci de limuzina.
E, in mod cert, o masina pentru cei ce au cu adevarat nevoie de spatiul urias pe care-l ofera. Eu nu am nevoie - nu umplu mai niciodata nici portbagajul de la XV.
Si acum sa mai spun cate ceva si despre XV.
In ultima saptamana am inceput sa ne miscam mai mult - saptama trecuta am avut un drum la Rm Valcea, in urma cu 3 zile unul la C. Turzii si ieri la Brasov + cateva drumuri scurte prin jurul Sibiului - in total am facut cca. 1000 km.
Ca se conduce fain, am mai spus, ca-i confortabila - idem !
In schimb, ce trebuie mentionat e faptul ca, desi stiam ca nu-i deloc mancacioasa, acum m-a socat de-a dreptul !
Cand am fost la Rm Valcea, CB-ul indica un consum mediu de ... 5,1 l/100 km !
Ieri, cand am plecat de la AK, am facut plinul la Rompetrolul de langa ei. Cand am oprit la noul lor sediu din Sibiu (am facut si eu o fapta buna), CB-ul indica faptul ca am parcurs exact 150 km si autonomia era de ... 960 km !
Ce-i drept, atat la drumul de Valcea cat si ieri spre si dinspre Brasov, a fost o aglomeratie infernala si s-a mers in coloana (bonus lucrari cu semaforizare pe Sibiu - Brasov si ceata la dus de la Bradu pana dupa Fagaras). Erau coloane compacte pe ambele sensuri asa ca nu cred ca ieri, adunat, am depasit mai mult de 6-7 camioane.
Dar, are si aglomeratia asta ceva bun - reduce consumul de carburat. In schimb, a crescut sensibil durata deplasarilor: Sibiu Rm Valcea il faceam intotdeauna, indiferent de cum mergeam, in 1 h 30 min. Saptamana trecuta am facut si la dus si la intors 2 h.
Sibiu - Brasov era un drum de 2 h. Ieri am facut 2h 20 min la dus si 2h 30 min la intors.
ODO: 31. 972 km
PS: DOAMNE ! Multi nebuni si inconstienti pe drumurile patriei ! Nu mai spun de depasiri in curba si pe linie continua ca astea-s deja banalitati. Dar, pe ceata densa, sa circuli fara nicio luminita - nici macar o lumanaria, ceva acolo .... Din acest motiv si evit sa depasesc in conditii de ceata densa - nu stii cand vine de pe contrasens unul din asta si-l vezi doar cand te urci pe el ...
PPS: Ieri, cand mergeam spre AK, pe Centura Brasovului m-am intersectat cu al nostru coleg Muttley si al sau Suzuki ! Il salut din nou !