Salut !
Am in acest moment, doua masini cumparate noi - un XV (2018 - cca. 9000 km) si o Impreza (2016 - cca. 27k km). Ambele 2.0 NA + CVT.
Au vazut service-ul doar la revizii.
Anterior, am avut un XV diesel, 6MT cumparat in 2016- a stat la mine pana in martie anul asta (putin peste 2 ani si 35k km) - idem, nu a vazut service-ul decat de doua ori la revizii si o data pentru o zgarietura pe bara fata.
Primul a fost un Forester diesel din 2008, pe care l-am avut vreme de 8 ani si 200k km.
In perioada de garantie nu am fost in service decat pentru revizii si lucrari de tinichigerie (neatenti, prosti si inconstienti).
Dealtfel, pana catre 150k km nu a necesitat alte interventii in service decat reviziile normale si schimbat diverse consumabile. Dupa aia a inceput sa mai cada un amortizor, o supapa EGR - chestii de-astea.
Singura data cand am apelat la garantie a fost cad Foresterul iesise binisor ... din garantie (mai exact, garantia expirase de cca. 4 ani). Pentru binecunoscuta problema a primei generatii diesel de la Subaru - a decedat motorul pe la 185k km. S-a rezolvat insa si am primit un motor nou-nout ... pe garantie !
Cam astea-s experientele mele cu masinile Subaru noi si vizitele in service pentru interventii in perioada de garantie.